«Και ένας επιπλέον θάνατος είναι κάτι πολύ δυσάρεστο, αλλά το όνομα της Ελλάδας ακούγεται στην Ευρώπη με θετικό πρόσωπο όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας»

Η Ευρώπη βγάζει το καπέλο στη χώρα μας, για την έως τώρα αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κοροναϊού, σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Αθανάσιο Δημόπουλο.

Ο κύριος Δημόπουλος σχολίασε τους νέους αριθμούς που έδωσε ο επικεφαλής λοιμοξιολώγος του ΕΟΔΥ κ. Τσιόδρας τονίζοντας ότι έως τώρα στη χώρα μας έχει περιοριστεί η επιθετική αύξηση των κρουσμάτων.

«Και ένας επιπλέον θάνατος είναι κάτι πολύ δυσάρεστο, αλλά το όνομα της Ελλάδας ακούγεται στην Ευρώπη με θετικό πρόσωπο όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας», ανέφερε αρχικά.

«Μαζί με τη Νορβηγία και τη Δανία βρισκόμαστε σε χαμηλό αριθμό κρουσμάτων.

Οι επόμενες 15 ημέρες θα δείξουν τα αποτελέσματα των αυστηρών μέτρων που πήραμε πριν από 4 ημέρες.

Χρειάζεται απομόνωση των κρουσμάτων. Να πάρουμε επίσης παράδειγμα από τη Γερμανία που κατάφερε να προστατέψει τους ασθενείς άνω των 70 ετών», συμπλήρωσε

«Τώρα είναι η περίοδος για παραπάνω εγρήγορση. Καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να ενισχυθεί η πραγματοποίηση των τεστ και η ταχύτητα των αποτελεσμάτων.

Καταβάλλεται προσπάθεια μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ να υπάρξουν επιπλέον τεστ. Είναι σημαντικό, για δύο εβδομάδες να ρίξουμε όλο το βάρος να αποδώσουν τα μέτρα».

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr