Η επιπλοκή του κοροναϊού που παρουσιάστηκε στον Γερμανό καθηγητή στην Κρήτη, από την οποία έχασε τη ζωή του είναι γνωστή στην επιστημονική κοινότητα, σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Λένα Μπουρμπουδάκη.
«Υπήρξε μία επιπλοκή που είναι γνωστή και έχει παρουσιαστεί και σε άλλα περιστατικά με κορωνοιό παγκοσμίως. Είναι μία επιπλοκή που δυστυχώς επιφέρει θάνατο και από την πρώτη στιγμή ήταν αυτό που φοβόμασταν και δυστυχώς δεν μπορούσε να αποφευχθεί», είπε η Λένα Μπουρμπουδάκη.
Και συνέχισε: «Είναι μία επιπλοκή που έχει αναφερθεί σε αρκετά κρούσματα με κοροναϊό. Δεν ήταν επιπλοκή που συνέβη πρώτη φορά στο νοσοκομείο μας και στον Αντρέα. Είναι κάτι που γνωρίζουν οι λοιμωξιολόγοι».
Ο 42χρονος καθηγητής, που δεν είχε υποκείμενο νόσημα, ετάφη στην Κρήτη μετά από συνεννόηση με την οικογένεια του στην Γερμανία.
Τα τελευταία χρόνια, οι επιστήμονες μελετούν όλο και περισσότερο τον ρόλο που έχουν τα καλοκαιρινά χόρτα στην υγεία μας και την πρόληψη χρόνιων νοσημάτων
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων