Έρευνα του MEGA στα νοσοκομεία : Απλήρωτο προσωπικό και ελλείψεις, ενώ ο κοροναϊός εξαπλώνεται
Συνεχίζεται η μεγάλη έρευνα του MEGA στα νοσοκομεία
Με τις ελλείψεις να διογκώνονται και το φόβο του κοροναϊού να τους κυριεύει, πολλοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, τραπεζοκόμοι, καθαρίστριες, και άλλες ειδικότητες, αντιμετωπίζουν απολύσεις και καθυστερήσεις μισθών. Το μεσημέρι της Πέμπτης, εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» πραγματοποίησαν διαμαρτυρία.
Όπως αποκαλύπτει το MEGA στα πλαίσια της μεγάλης έρευνας που πραγματοποιεί στα νοσοκομεία της Ελλάδας, αυτοί δίνουν τη μάχη απλήρωτοι. Άλλοι εργάζονται χωρίς σταματημό. Κάποιοι, χωρίς ενημέρωση, τέθηκαν εκτός μάχης. αφού έληξε η σύμβασή τους και δεν επέστρεψαν στη δουλειά.
Γιατροί, νοσηλευτές και το υπόλοιπο προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων, καλείται να πολεμήσει τον κορωνοϊό με ελλείψεις. Εκτός από τον φόβο, τους κυριεύει και η αγανάκτηση.
Ανάλογη ατμόσφαιρα επικρατεί και ανάμεσα στα πληρώματα των ασθενοφόρων.
Στη Θεσσαλονίκη, οι εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ επισημαίνουν τον επικίνδυνο για ασθενείς και προσωπικό τρόπο με τον οποίο εργάζονται και ζητιανεύουν, στην κυριολεξία, μάσκες.
Τροπολογία κατέθεσαν 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα την άμεση ένταξη του συνόλου του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, των Νομικών Προσώπων το Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας και του προσωπικού του ΕΚΑΒ στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, στο νομοσχέδιο του υπουργείου μετανάστευσης και ασύλου που συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής. Ανάλογη τροπολογία είχε καταθέσει προ ημερών και το ΚΙΝΑΛ.
- Για γερόντισσα από τη Συρία και αστρολόγο στο επιτελείο της Καρυστιανού που τον σόκαραν μιλά ο Καραχάλιος
- Κλήρωση FA Cup: Κόντρα στη Γιουνάιτεντ η Μπράιτον – Με Ρέξαμ η Νότιγχαμ Φόρεστ (pic)
- Αλέξης Χαρίτσης: Η κυβέρνηση κυνηγά τους αγρότες και καλύπτει την πραγματική εγκληματική οργάνωση
- Η Ferrari στο έτος μηδέν: Η τραγωδία της πρώτης σεζόν του Χάμιλτον
- Στα άκρα η σύγκρουση κυβέρνησης και αγροτών – Σκληρή καταστολή ενάντια στο πανελλαδικό άπλωμα των μπλόκων
- Επεισόδια στην Κρήτη: Δύο συλλήψεις στο Ηράκλειο – Δικογραφία για τουλάχιστον 10 άτομα στα Χανιά
