Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διεθνής Αμνηστία: Άμεση απελευθέρωση του Ασάνζ όπως και κάθε κρατούμενου που διατρέχει κίνδυνο η υγεία του

Διεθνής Αμνηστία: Άμεση απελευθέρωση του Ασάνζ όπως και κάθε κρατούμενου που διατρέχει κίνδυνο η υγεία του

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Διεθνής Αμνηστία για τα σωφρονιστικά καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο εν μέσω πανδημίας κορονοϊόυ

Με ανακοίνωση της η Διεθνής Αμνηστία καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο, να προχωρήσει σε άμεση απελευθέρωση του Τζούλιαν Ασάνζ εφόσον η υγεία του κριθεί ότι μπορεί να βρεθεί σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο εάν προσβληθεί από τον Κορονοϊό.

Τα σωφρονιστικά καταστήματα πρέπει άμεσα να περιορίσουν έτσι κι αλλιώς τον αριθμό των ανθρώπων που φιλοξενούν καθώς η μετάδοση του κορονοιου μέσα σε αυτά θα ήταν αστραπιαία. Ίδιες συστάσεις υπάρχουν από την επιστημονική κοινότητα και για άλλους χώρους που διαμένει πληθυσμός σε μικρούς χώρους, όπως οι οίκοι ευγηρίας.

Η Διεθνής Αμνηστία προτείνει να απελευθερωθούν άμεσα όσοι έχουν καταδικαστεί για μικρά αδικήματα και δεν αποτελούν κίνδυνο για την κοινωνία. Παράλληλα ζητά να βρεθούν και εναλλακτικοί τρόποι κράτησης για όσους δεν ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία.

Παράλληλα η Διεθνής Αμνηστία υπενθυμίζει ότι όλοι οι κρατούμενοι πρέπει να έχουν ιδιά μεταχείριση και πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα, εάν το χρειαστούν, πράγμα που τίθεται υπό αμφισβήτηση καθώς οι συνθήκες στις φυλακές αλλά και στα κέντρα κράτησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι εξαιρετικά υποβαθμισμένες.

Υπενθυμίζετε ο η υγεία του Τζούλιαν Ασάνζ βρίσκετε σε κρίσιμο σημείο ήδη από το 2015 όπου είχε πρωτοδιαγνωστεί με βαριά ψυχοσωματικά προβλήματα λόγο του παρατεταμένου εγκλεισμού του στην Πρεσβεία του Ισημερινού.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024