Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έκτορας Μποτρίνι : Ηχηρό μήνυμα για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Έκτορας Μποτρίνι : Ηχηρό μήνυμα για την επόμενη μέρα της πανδημίας

Ο δημοφιλής σεφ Έκτορας Μποτρίνι τοποθετήθηκε δημόσια γύρω από όσα συμβαίνουν στο χώρο της εστίασης λόγω κοροναϊού

Η πανδημία του κοροναϊού έχει οδηγήσει κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στη λήψη έκτακτων μέτρων, προχωρώντας μεταξύ άλλων και στο κλείσιμο εμπορικών καταστημάτων, χώρων ψυχαγωγίας, αλλά και εστιατορίων για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Πολλοί είναι οι επαγγελματίες στον χώρο εστίασης που παίρνουν θέση σε σχέση με τις δύσκολες στιγμές που καλούνται να ξεπεράσουν σήμερα, Ένας από αυτούς είναι και ο Έκτορας Μποτρίνι.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίων τοποθετήθηκε μέσω των λογαριασμών του στα social media, καταγράφοντας την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο χώρος λόγω της πανδημίας του κοροναϊού αλλά και δίνοντας ένα συγκλονιστικό μήνυμα για τη συνέχεια.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο κορυφαίος σεφ:

«Το ξέρουμε πια, είναι χιλιοειπωμένο, ο κοροναϊός πλήττει και την οικονομία.

Το νιώσαμε στο πετσί μας αφού ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα κι αφού τα εστιατόρια ως τόποι κοινωνικής συγκέντρωσης χρειάστηκε να κλείσουν, σχεδόν αμέσως.

Οι σεφ-ιδιοκτήτες δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και ήδη είναι εκατομμύρια οι εργαζόμενοι στον κλάδο που έχουν απολυθεί.

Και ακόμα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, αν και πως θα καταφέρουμε να ξανανοίξουμε, δεν ξέρουμε πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, εφόσον οι τουρίστες θα έχουν κι αυτοί υποστεί μια ανάλογη χασούρα. Ζούμε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες της ζωής μας.

Σιγά-σιγά συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος με αυτόν που ξέραμε πριν την πανδημία.

Η κρίση θα αλλάζει τα πάντα.

Ένα μέλλον αβεβαιότητας… Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι τη μέρα που θα ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε, πάλι όλοι μαζί ως ομάδα, ο καθένας μας να έχει γίνει μια καλύτερη έκδοση του εαυτού του.

Να μας έχει ενδυναμώσει αυτή η σκληρή δοκιμασία.

Να νιώθουμε περήφανοι που κρατήσαμε τη συνοχή μας και εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να γίνουμε δημιουργικότεροι, για να σκεφτούμε διαφορετικά τον άνθρωπο, το σύνολο, το μέλλον του πλανήτη, την αληθινή ουσία της μαγειρικής, των πραγμάτων γενικότερα και της ζωής μας της ίδιας.

Και όταν έρθει και πάλι η ώρα που θα κληθούμε, με τη δουλειά μας – που δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και προσφορά στην κοινωνία, πάντα έλεγα πως είμαστε «πωλητές διασκέδασης» – να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε τη χαμένη χαρά στον κόσμο που θα βγει «φορτωμένος» από την κρίση.

Όσο μένουμε ενωμένοι, έστω και διαδικτυακά, ανταλλάσσοντας απόψεις για το τι πρέπει να γίνει και σχεδιάζοντας το κοινό μας αύριο, τόσο ο περιορισμός του #μένουμεσπίτι, δεν θα είναι απλώς ένας εγκλεισμός και μια απομόνωση, αλλά η ευκαιρία μας να επανακινήσουμε τον κόσμο μας και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, πιο δυνατοί και πιο συνειδητοί.

Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως τον κερδίσαμε και αυτόν το γαμημένο πόλεμο!

#SaveRestaurants #toosmalltofail #savegreekhospitality #together #bebrave»

Δείτε παρακάτω την ανάρτηση που έκανε ο Έκτορας Μποτρίνι:

View this post on Instagram

Το ξέρουμε πια, είναι χιλιοειπωμένο, ο κορωναϊός πλήττει και την οικονομία. Το νιώσαμε στο πετσί μας αφού ο κλάδος της εστίασης δέχτηκε πρώτος το χτύπημα κι αφού τα εστιατόρια ως τόποι κοινωνικής συγκέντρωσης χρειάστηκε να κλείσουν, σχεδόν αμέσως. Οι σεφ-ιδιοκτήτες δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε και ήδη είναι εκατομμύρια οι εργαζόμενοι στον κλάδο που έχουν απολυθεί. Και ακόμα δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, αν και πως θα καταφέρουμε να ξανανοίξουμε, δεν ξέρουμε πότε θα ανακάμψει ο τουρισμός, εφόσον οι τουρίστες θα έχουν κι αυτοί υποστεί μια ανάλογη χασούρα. Ζούμε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες της ζωής μας. Σιγά-σιγά συνειδητοποιούμε πως ο κόσμος μας δεν θα είναι ποτέ ξανά ίδιος με αυτόν που ξέραμε πριν την πανδημία. Η κρίση θα αλλάζει τα πάντα. Ένα μέλλον αβεβαιότητας… Το μόνο που εύχομαι και ελπίζω είναι τη μέρα που θα ξαναρχίσουμε να δουλεύουμε, πάλι όλοι μαζί ως ομάδα, ο καθένας μας να έχει γίνει μια καλύτερη έκδοση του εαυτού του. Να μας έχει ενδυναμώσει αυτή η σκληρή δοκιμασία. Να νιώθουμε περήφανοι που κρατήσαμε τη συνοχή μας και εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να γίνουμε δημιουργικότεροι, για να σκεφτούμε διαφορετικά τον άνθρωπο, το σύνολο, το μέλλον του πλανήτη, την αληθινή ουσία της μαγειρικής, των πραγμάτων γενικότερα και της ζωής μας της ίδιας. Και όταν έρθει και πάλι η ώρα που θα κληθούμε, με τη δουλειά μας – που δεν είναι μόνο χρήμα, αλλά και προσφορά στην κοινωνία, πάντα έλεγα πως είμαστε «πωλητές διασκέδασης» – να είμαστε έτοιμοι να ξαναδώσουμε τη χαμένη χαρά στον κόσμο που θα βγει «φορτωμένος» από την κρίση. Όσο μένουμε ενωμένοι, έστω και διαδικτυακά, ανταλλάσσοντας απόψεις για το τι πρέπει να γίνει και σχεδιάζοντας το κοινό μας αύριο, τόσο ο περιορισμός του #μένουμεσπίτι, δεν θα είναι απλώς ένας εγκλεισμός και μια απομόνωση, αλλά η ευκαιρία μας να επανακινήσουμε τον κόσμο μας και να επιστρέψουμε στην ομαλότητα, πιο δυνατοί και πιο συνειδητοί. Γιατί μόνο τότε θα μπορέσουμε να πούμε πως τον κερδίσαμε και αυτόν το γαμημένο πόλεμο! #SaveRestaurants #toosmalltofail #savegreekhospitality #together #bebrave

A post shared by Ettore Botrini (@ektorasbotrini.official) on

Sports in

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός

Live streaming: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Παρακολουθήστε μέσω live streaming στις 19:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός για τον 3ο τελικό της Volley League Γυναικών

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024