Μπορεί η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες να προγραμμάτισε δεκάδες πτήσεις για επαναπατρισμό ελλήνων του εξωτερικού, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκείνοι που δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, τη στιγμή που τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά

Μπορεί η κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες να προγραμμάτισε δεκάδες πτήσεις για επαναπατρισμό ελλήνων του εξωτερικού, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εκείνοι που δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν στην Ελλάδα με αποτέλεσμα να μένουν εγκλωβισμένοι στο εξωτερικό, τη στιγμή που τα σύνορα της χώρας είναι κλειστά.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα αποτελούν οι 200 Έλληνες που εγκλωβίστηκαν στο αεροδρόμιο του Στάνστεντ στο Λονδίνο καθώς η αεροπορική εταιρεία, ενώ είχαν απαγορευθεί οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα, δεν τους ειδοποίησε και μάλιστα τους άφησε να περάσουν το check-in.

Οι κατάσταση που βιώνουν είναι τραγική, ενώ όπως προειδοποιούν οι ίδιοι η υπομονή τους εξαντλείται.

«Μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα»

Μιλώντας στο MEGA λένε ότι είναι παρατημένοι, ενώ εκφράζουν παράπονο τονίζοντας πως «μας αντιμετωπίζουν σαν ζώα»

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει» λέει χαρακτηριστικά ένας εξ αυτών, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA.

«Η ελληνική πρεσβεία είναι εχθροί μας. Θα κινηθούμε νομικά απέναντι στην πρεσβεία. Είναι ανεύθυνοι και επικίνδυνοι. Θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές» τόνισε εμφανώς αγανακτισμένος ο Γιώργος Ράλλης.

«Παίζουν πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες μας» συμπληρώνει.

Μάλιστα, το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί είναι τεράστιο, αφού τα ξενοδοχεία στο Λονδίνο κλείνουν, ενώ πολλοί έχουν αφήσει τα σπίτια τους γνωρίζοντας ότι θα επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι περισσότεροι πλέον αναζητούν να μείνουν σε σπίτια φίλων τους.

Το ενδεχόμενα που εξετάζει η Αθήνα

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο να μεταβεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ και στρατιωτικό αεροσκάφος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι περισσότεροι από 2.000 Έλληνες της Βρετανίας δήλωσαν στην πρεσβεία ενδιαφέρον για επαναπατρισμό.

Τι λέει η πρεσβεία

Η πρεσβεία αναφέρει πως αφού οι αεροπορικές πτήσεις είχαν απαγορευτεί, ήταν ευθύνη των εταιρειών να ενημερώσουν ότι η πτήση προς την Ελλάδα δε θα πραγματοποιηθεί.

Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη

Περισσότεροι από 30 Έλληνες βρίσκονται εγκλωβισμένοι και στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Οχτώ από πτήσεις τράνσιτ και 25 που ζούσαν στην Κωνσταντινούπολη και θέλουν να επαναπατριστούν.

Εγκλωβισμένος στην Ανκόνα είναι Έλληνας που ταξίδεψε από τη Γερμανία μέχρι το ιταλικό λιμάνι αλλά δεν έχει τρόπο να επιστρέψει.

Στην μακρινή Βραζιλία βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου εφτά Έλληνες. Οι περισσότεροι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr