«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε τώρα είναι να πλημμυρίσουμε τα τμήματα έκτακτης ανάγκης με ασθενείς που πιστεύουν ότι βρήκαν μια αόριστη και επικίνδυνη λύση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους»

Ένας άντρας της περιοχής Φοίνιξ πέθανε και η σύζυγός του βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση αφού το ζευγάρι πήρε φωσφορική χλωροκίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για καθαρισμό δεξαμενών ψαριών που βρίσκεται επίσης σε φάρμακο κατά της ελονοσίας που ανέφερε ο Donald Trump ως θεραπεία για το Covid-19.

Χλωροκίνη

Η Banner Health δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ζευγάρι που ήταν γύρω στα 60 αρρώστησε μέσα σε μισή ώρα από την κατανάλωση της ουσίας. Ο άντρας δε μπορούσε να επανέλθει στο νοσοκομείο, αλλά η γυναίκα ήταν σε θέση να απορροφήσει μεγάλο μέρος της χημικής ουσίας.

«Ο Trump έλεγε ότι ήταν ουσιαστικά μια θεραπεία», είπε η γυναίκα στο NBC. Είπε ότι η συμβουλή της θα είναι: «Μην πάρετε τίποτα. Μην πιστεύετε τίποτα. Μην πιστεύετε τίποτα που ο πρόεδρος λέει και ο κόσμος του … τηλεφωνήστε στο γιατρό σας».

Είναι ασαφές αν το ζευγάρι πήρε φωσφορική χλωροκίνη ειδικά λόγω του Covid-19, ή αν την πήρε για κάποιον άλλον λόγο. «Λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα γύρω από τον Covid-19, καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν αυτόν τον ιό, αλλά η αυτοθεραπεία δεν είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό», δήλωσε ο Δρ. Daniel Brooks, ιατρικός διευθυντής του Banner Poison και του Κέντρου Πληροφοριών για τα Ναρκωτικά.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε τώρα είναι να πλημμυρίσουμε τα τμήματα έκτακτης ανάγκης με ασθενείς που πιστεύουν ότι βρήκαν μια αόριστη και επικίνδυνη λύση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους».

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο Trump δήλωσε ψευδώς ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μόλις ενέκρινε τη χρήση ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας που ονομάζεται χλωροκίνη για τη θεραπεία ασθενών που έχουν μολυνθεί από κοροναϊό.

Ακόμη και αφού ο επικεφαλής της FDA διευκρίνισε ότι το φάρμακο πρέπει ακόμα να δοκιμαστεί για τη χρήση αυτή, το Trump υπερεκτιμά το δυνητικό όφελος του ναρκωτικού να συγκρατήσει τον ιό.

Η χλωροκίνη λαμβάνεται με ιατρική συνταγή και η Banner Health παροτρύνει τους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών να μην συνταγογραφούν σε άτομα που δεν νοσηλεύονται.

Η διαφορά μεταξύ του καθαριστικού δεξαμενών ψαριών που έλαβε το ζευγάρι και του φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας είναι ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται.

Ο θάνατος του άνδρα ήρθε καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 στην Αριζόνα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 50% σε μια μέρα, από 152 την Κυριακή σε 235 τη Δευτέρα, σύμφωνα με το κρατικό υγειονομικό τμήμα.

Πηγή: heguardian.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr