Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - ΗΠΑ : Άνδρας στην Αριζόνα πέθανε λόγω μιας ουσίας που ο Τραμπ παρουσίαζε ως «θεραπεία»

Κοροναϊός – ΗΠΑ : Άνδρας στην Αριζόνα πέθανε λόγω μιας ουσίας που ο Τραμπ παρουσίαζε ως «θεραπεία»

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε τώρα είναι να πλημμυρίσουμε τα τμήματα έκτακτης ανάγκης με ασθενείς που πιστεύουν ότι βρήκαν μια αόριστη και επικίνδυνη λύση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους»

Ένας άντρας της περιοχής Φοίνιξ πέθανε και η σύζυγός του βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση αφού το ζευγάρι πήρε φωσφορική χλωροκίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για καθαρισμό δεξαμενών ψαριών που βρίσκεται επίσης σε φάρμακο κατά της ελονοσίας που ανέφερε ο Donald Trump ως θεραπεία για το Covid-19.

Χλωροκίνη

Η Banner Health δήλωσε τη Δευτέρα ότι το ζευγάρι που ήταν γύρω στα 60 αρρώστησε μέσα σε μισή ώρα από την κατανάλωση της ουσίας. Ο άντρας δε μπορούσε να επανέλθει στο νοσοκομείο, αλλά η γυναίκα ήταν σε θέση να απορροφήσει μεγάλο μέρος της χημικής ουσίας.

«Ο Trump έλεγε ότι ήταν ουσιαστικά μια θεραπεία», είπε η γυναίκα στο NBC. Είπε ότι η συμβουλή της θα είναι: «Μην πάρετε τίποτα. Μην πιστεύετε τίποτα. Μην πιστεύετε τίποτα που ο πρόεδρος λέει και ο κόσμος του … τηλεφωνήστε στο γιατρό σας».

Είναι ασαφές αν το ζευγάρι πήρε φωσφορική χλωροκίνη ειδικά λόγω του Covid-19, ή αν την πήρε για κάποιον άλλον λόγο. «Λαμβάνοντας υπόψη την αβεβαιότητα γύρω από τον Covid-19, καταλαβαίνουμε ότι οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν νέους τρόπους για να αποτρέψουν ή να θεραπεύσουν αυτόν τον ιό, αλλά η αυτοθεραπεία δεν είναι ο τρόπος για να γίνει αυτό», δήλωσε ο Δρ. Daniel Brooks, ιατρικός διευθυντής του Banner Poison και του Κέντρου Πληροφοριών για τα Ναρκωτικά.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε τώρα είναι να πλημμυρίσουμε τα τμήματα έκτακτης ανάγκης με ασθενείς που πιστεύουν ότι βρήκαν μια αόριστη και επικίνδυνη λύση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους».

Σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη εβδομάδα, ο Trump δήλωσε ψευδώς ότι η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων μόλις ενέκρινε τη χρήση ενός φαρμάκου κατά της ελονοσίας που ονομάζεται χλωροκίνη για τη θεραπεία ασθενών που έχουν μολυνθεί από κοροναϊό.

Ακόμη και αφού ο επικεφαλής της FDA διευκρίνισε ότι το φάρμακο πρέπει ακόμα να δοκιμαστεί για τη χρήση αυτή, το Trump υπερεκτιμά το δυνητικό όφελος του ναρκωτικού να συγκρατήσει τον ιό.

Η χλωροκίνη λαμβάνεται με ιατρική συνταγή και η Banner Health παροτρύνει τους παρόχους ιατρικών υπηρεσιών να μην συνταγογραφούν σε άτομα που δεν νοσηλεύονται.

Η διαφορά μεταξύ του καθαριστικού δεξαμενών ψαριών που έλαβε το ζευγάρι και του φαρμάκου που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ελονοσίας είναι ο τρόπος με τον οποίο διαμορφώνονται.

Ο θάνατος του άνδρα ήρθε καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων Covid-19 στην Αριζόνα αυξήθηκε κατά περισσότερο από 50% σε μια μέρα, από 152 την Κυριακή σε 235 τη Δευτέρα, σύμφωνα με το κρατικό υγειονομικό τμήμα.

Πηγή: heguardian.com

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 95-79: Ξέσπασε και ισοφάρισε σε 1-1

Ο Παναθηναϊκός πάτησε… γκάζι μετά το πρώτο δεκάλεπτο και επικράτησε με 95-79 της Μακάμπι, με τους Πράσινους να ισοφαρίζουν σε 1-1 τη σειρά των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024