Ο Cuomo είπε «Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να αποκτήσουμε αυτούς τους αναπνευστήρες είναι μέσω της ομοσπονδιακής κυβέρνησης»

Υπάρχουν τουλάχιστον 25.665 περιπτώσεις σε ολόκληρη την πολιτεία, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Andrew Cuomo.

Ο A.Cuomo υπογράμμισε στο επιχείρημά του ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να στείλει ό,τι έχει στην «αποθήκη» στη Νέα Υόρκη. Ο Cuomo σημείωσε ότι η Νέα Υόρκη έχει το υψηλότερο και το μεγαλύτερο ποσοστό λοιμώξεων από τον COVID-19 – αλλά είναι μόνο θέμα χρόνου οι εξάρσεις των κρουσμάτων να μετακινηθούν και σε άλλες πολιτείες.

Ο Κυβερνήτης Andrew Cuomo δήλωσε ότι η μεγαλύτερη κρίσιμη ανάγκη της Νέας Υόρκης είναι οι αναπνευστήρες για τη θεραπεία «ανθρώπων που θα έχουν οξεία ανάγκη» και εκείνων που βρίσκονται υπό αναπνευστική δυσχέρεια από τον κοροναϊό.

Είπε ότι η πολιτεία έχει προμηθευτεί 7.000, αλλά χρειάζεται τουλάχιστον άλλους 30.000 – και τους χρειάζεται σε 14 ημέρες. Οι αναπνευστήρες θα «κάνουν τη διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου» για κάποιους ασθενείς, δήλωσε ο Cuomo.

Είπε ότι η Νέα Υόρκη «αναζητά σε όλη την υδρόγειο» για αναπνευστήες και έχει καταφύγει στην πειραματική διαδικασία όπου χωρίζει τους αεραγωγούς μεταξύ δύο ασθενών επειδή «δεν έχουμε άλλη εναλλακτική λύση».

Ο Cuomo είπε «Ο μόνος τρόπος που μπορούμε να αποκτήσουμε αυτούς τους αναπνευστήρες είναι μέσω της ομοσπονδιακής κυβέρνησης». Συνέχισε να επικρίνει τον Πρόεδρο Trump επειδή δεν θέσπισε τον νόμο περί αμυντικής παραγωγής για να αυξήσει τον αριθμό των αναπνευστήρων που μπορούν να διατεθούν στη Νέα Υόρκη. Το να μην χρησιμοποιηθούν ομοσπονδιακές δυνάμεις για να πάρουν αναπνευστήρες στη Νέα Υόρκη είναι «ανεξήγητο», είπε.

Πηγή: cnn.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr