Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ιταλία - 743 νέοι νεκροί

Κοροναϊός: Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Ιταλία – 743 νέοι νεκροί

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Ιταλία παρά τις όποιες ελπιδοφόρες ενδείξεις των δύο προηγούμενων ημερών για μείωση των νεκρών και των κρουσμάτων κοροναϊού. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 743 άνθρωποι

Εκτός ελέγχου παραμένει η κατάσταση στην Ιταλία παρά τις όποιες ελπιδοφόρες ενδείξεις των δύο προηγούμενων ημερών για μείωση των νεκρών και των κρουσμάτων κοροναϊού. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 743 άνθρωποι, ανεβάζοντας των αριθμό των νεκρών σε 6.820.

Την ίδια ώρα, καταγράφηκαν 5.249 νέα κρούσματα, εξίσου αυξητικά νούμερα σε σύγκριση με τον απολογισμό της Δευτέρας όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ανερχόταν σε 4.789. Πλέον, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία ανέρχονται σε 69.176.

Όπως ενημέρωσαν οι Αρχές της χώρας, 3.396 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 21.937 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 28.697 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Σχεδόν 400 νεκροί από τον κοροναϊό μόνο στη Λομβαρδία

Ενδεικτικό της τραγωδίας στην Ιταλία από τον κοροναϊό, είναι ότι περισσότεροι από 400 νέοι θάνατοι καταγράφηκαν σε διάστημα μόλις 24 ωρών, μόνο στη Λομβαρδία!

Η Ιταλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα από την πανδημία του κοροναϊού, ξεπερνώντας ακόμη και την Κίνα στη μακάβρια λίστα παρότι η ασιατική χώρα πρώτη χτυπήθηκε από τη νόσο.

Εως και 640.000 ο «πραγματικός» αριθμός των κρουσμάτων

Στο μεταξύ, ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού στην Ιταλία είναι πιθανόν δέκα φορές μεγαλύτερος, από τον επίσημο απολογισμό, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας της χώρας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «La Repubblica», ο Αντζελο Μπορέλι σημείωσε: «Η αναλογία ενός επιβεβαιωμένου κρούσματος για κάθε δέκα μη επιβεβαιωμένα είναι αξιόπιστη», λέγοντας ότι πιστεύει πως περίπου 640.000 άνθρωποι μπορεί να έχουν προσβληθεί.

Υστερα από εβδομάδες ραγδαίας αύξησης στον αριθμό κρουσμάτων και θανάτων, ο ρυθμός περιορίστηκε από την Κυριακή, γεννώντας ελπίδες ότι η πιο επιθετική φάση της μεταδοτικότητας ίσως έχει παρέλθει, κάτι που φαίνεται όμως πως διαψεύστηκε.

«Θέλω να είμαι προσεκτικός και να μην ξεγελάω τον εαυτό μου, αλλά νομίζω ότι οι δύο ολόκληρες εβδομάδες «λουκέτου», μαζί με τα αυξανόμενα περιοριστικά μέτρα, αρχίζουν να παράγουν αποτελέσματα, ανέφερε μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους» ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, Τζιόρτζιο Γκόρι, το πρωί της Τρίτης.

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024