Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών από τον Δήμο Πειραιά

Κοροναϊός : Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης πολιτών από τον Δήμο Πειραιά

Η  τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 17:00.

Γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργεί στον Δήμο Πειραιά η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, με στόχο την ψυχική ενδυνάμωση των δημοτών και των κατοίκων, εξαιτίας της πανδημίας του κορoναϊού.

Συγκεκριμένα στην τηλεφωνική γραμμή 210 – 4101930,  ψυχολόγος συζητά με τους πολίτες και ειδικά με τις ευπαθείς ομάδες της πόλης όλα όσα τους απασχολούν την κρίσιμη αυτή περίοδο, παρέχοντάς τους ψυχολογική υποστήριξη.

Η  τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 17:00.

Υπενθυμίζεται ότι η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά υλοποιεί μια σειρά νέων κοινωνικών υπηρεσιών για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων της πόλης μας, όπως καταγραφή αναγκών, δωρεάν φαρμακευτική  περίθαλψη και προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης στους κατοίκους  που είναι άποροι ή οικονομικά αδύναμοι και δεν μπορούν να μετακινηθούν, ενώ διεκπεραιώνει αιτήματα  για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά πού εκδίδονται μέσω Κ.Ε.Π. κ.α.

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης  σε δήλωσή του, επισημαίνει ότι ο Δήμος Πειραιά ενισχύει τις κοινωνικές του υπηρεσίες, παρέχοντας  τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης μέσω της ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε όσους έχουν ανάγκη εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Ο κ. Μώραλης σημείωσε πως στον Δήμο Πειραιά έχει δημιουργηθεί ένα «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας με σημαντικές  υπηρεσίες  για τις  ευπαθείς ομάδες  της πόλης, υπογραμμίζοντας  πως τις επόμενες ημέρες θα καθιερωθεί η διανομή δύο δωρεάν γευμάτων ημερησίως σε κάθε συμπολίτη μας που έχει ανάγκη και δεν μπορεί να τα προμηθευτεί ο ίδιος. «Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π, με αίσθημα ευθύνης καταβάλλουν  κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να στηρίξουν σε αυτή την κρίσιμη περίοδο τις ευπαθείς ομάδες, λόγω της πανδημίας του κοροναού.  Για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και να βελτιώσουμε – δεδομένων των δύσκολων συνθηκών – την καθημερινότητά μας, είναι σημαντικό να επιδείξουμε όλοι πειθαρχία στις οδηγίες των ειδικών και κοινωνική ευθύνη», υπογράμμισε ο κ. Γιάννης Μώραλης, λέγοντας πως ο Δήμος Πειραιά θα συνεχίσει τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, επ΄ ωφελεία των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.

Ο  Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, σε δήλωσή του, τόνισε πως η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης έχει ως στόχο να συμβουλεύσει  και να στηρίξει πολίτες και ειδικά ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι εξαιτίας του κοροναϊού έχουν επηρεαστεί σε ψυχολογικό επίπεδο. Επιπλέον ο κ. Βοϊδονικόλας σημείωσε πως οφείλουμε όλοι να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί,  προκειμένου να  προστατεύσουμε την υγεία μας. Κλείνοντας, ανέφερε πως  η ΚΟ.Δ.Ε.Π., θα συνεχίσει να είναι δίπλα σε όλους όσοι χρήζουν υποστήριξης τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024