Μετά τη διεύρυνση της λίστας, υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων.

Ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολλών επαγγελματιών που έμειναν έξω από τη λίστα των κλάδων που ακριβώς επειδή πλήττονται από τον κοροναϊό θα τύχουν ευνοϊκών μέτρων στήριξης το υπουργείο Οικονομικών παραθέτει επικαιροποιημένη λίστα.

Στην νέα διευρυμένη λίστα με τον Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των κλάδων που πλήττονται από την εξάπλωση του κοροναϊού, έχουν προστεθεί 90 δραστηριότητες.

Σημειώνεται δε ότι αυτή η λίστα είναι δυναμική και θα μεταβάλλεται με τις ανάλογες Υπουργικές Αποφάσεις κατά την εξέλιξη της κρίσης.

Όπως εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών, πλέον «υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περί τις 600.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις με 1.200.000 μισθωτούς και μηνιαίο τζίρο περί τα 8,3 δισ. ευρώ, όπως και 550.000 ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και ιδιοκτήτες ατομικών επιχειρήσεων».

» Καλύπτεται με αυτό τον τρόπο, για τον μήνα Μάρτιο, ένα σημαντικό κομμάτι του ενεργού πληθυσμού της χώρας που πλήττεται, ιδιαίτερα τις δύο τελευταίες εβδομάδες».

Έρχεται και νέο πλαίσιο προστασίας

«Προφανώς η κατάσταση στην πραγματική οικονομία έχει επιδεινωθεί ραγδαία τις τελευταίες ημέρες. Και συνεχίζει να επιδεινώνεται» τονίζει το υπουργείο Οικονομικών και επαναλαμβάνει ότι την επόμενη εβδομάδα θα διευρυνθεί το πλαίσιο προστασίας, όπως τόνισε παρουσιάζοντας τα μέτρα και ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας.

«Γι’ αυτό, από την επόμενη εβδομάδα, θα διευρυνθεί σημαντικά το πλαίσιο προστασίας» τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

ΚΑΔ που πλήττονται (με κόκκινο χρώμα επισημαίνονται οι κατηγορίες που προστίθενται)

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις που έχουν Κύριο ΚΑΔ έναν από τους κατωτέρω εντάσσονται στα μέτρα στήριξης.

Σε περίπτωση τετραψήφιου ΚΑΔ συμπεριλαμβάνονται όλες οι υποκατηγορίες εξαψήφιων και οκταψήφιων. Σε περίπτωση εξαψήφιου συμπεριλαμβάνονται όλες οι κατηγορίες οκταψήφιων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr