Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Κοροναϊός : Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις μεταχρονολογημένες επιταγές

Το σχέδιο της κυβέρνησης έχει ως στόχο την αποφυγή ντόμινο στην αγορά και την οικονομία λόγω του κοροναϊού.

Τον κίνδυνο να γεμίσει η αγορά με ακάλυπτες μεταχρονολογημένες επιταγές λόγω των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει στις επιχειρήσεις τα έκτακτα μέτρα για την ανάσχεση του κοροναϊού επιχειρεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση.

Το τελικό σχέδιο για τις μεταχρονολογημένες επιταγές θα ανακοινωθεί την Πέμπτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο εμπλέκει τις τράπεζες που θα καλύπτουν μέρος του ποσού, ωστόσο τίθενται αυστηρά κριτήρια αξιοπιστίας των εκδοτών των επιταγών.

Το σχέδιο για τις επιταγές

Η τελική λύση που προετοιμάζει η κυβέρνηση, κινείται σε δύο άξονες:

– θα δίνει περιθώριο στον εκδότη 60-70 μέρες (έως τέλος Μαΐου με τα σημερινά δεδομένα) για να βρει τρόπο να καλύψει την επιταγή, εφόσον το ταμειακό πρόβλημα προέκυψε εκτάκτως λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού.

– για τον κομιστή της επιταγής, οι τράπεζες θα κληθούν να καλύψουν το τυχόν ακάλυπτο ποσόν, με κριτήριο όμως το τραπεζικό και συναλλακτικό προφίλ (αξιόχρεο) του εκδότη της επιταγής.

Μόνο για αυτούς που έχουν πληγεί

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέφερε μέσω του MEGA ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», Θανάσης Μαυρίδης θα υπάρξει παράταση δύο έως τριών μηνών για τις επιταγές που θα μείνουν ακάλυπτες . Η πρόβλεψη θα αφορά εκείνους που έχουν πληγεί από τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Παράλληλα, σε ό,τι αφορά εκείνους που πρόκειται να εισπράξουν τα ποσά η κυβέρνηση επεξεργάζεται σε συνεργασία με τις τράπεζες ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός τραπεζικού προϊόντος το οποίο θα απορροφήσει ένα μέρος από τις επιταγές.

Στόχος είναι ο εκδότης της επιταγής να έχει χρόνο να καλύψει την επιταγή και ο δικαιούχος να λαμβάνει το ποσό στην ώρα του. Ο στόχος είναι να υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και να μην δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στην Οικονομία λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κοροναϊό.

Στις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα διαμορφώσει το ακριβές πλαίσιο και τους όρους υπό τους οποίους οι τράπεζες θα χορηγούν την κάλυψη σε ιδιώτες κομιστές και εκδότες μεταχρονολογημένων επιταγών χωρίς αντίκρυσμα.

Η ίδια απόφαση που θα θέτει τα χρονικά και χρηματικά όρια, θα προβλέπει και δυνατότητα αναπροσαρμογής ή επέκτασης ισχύος της, εφόσον αυτό απαιτείται από την ένταση και την έκταση του προβλήματος στην Οικονομία.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024