Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αγέλη ανοησίας

Αγέλη ανοησίας

Xωρίς ισχυρή κρατική παρέμβαση και δράση, χωρίς την αυτοθυσία των ανθρώπων του κατασυκοφαντημενου δημοσίου συστήματος υγείας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά θάνατος, δυστυχία και βεβαίως οικονομική και κοινωνική κατάρρευση

H κρίση δημόσιας υγείας που αντιμετωπίζει όλος ο πλανήτης επαναφέρει τη συζήτηση στα βασικά, στα θεμελιώδη, σε εκείνα που συγκρότησαν τον σύγχρονο πολιτισμό, αλλά αμφισβητήθηκαν εντόνως τις τελευταίες δεκαετίες από τους θιασώτες της απολύτως ελεύθερης αγοράς, το αόρατο και αυτορρυθμιστικό χέρι της οποίας απεδείχθη ανήμπορο και αδύναμο να χειριστεί μείζονα προβλήματα και ακόμη αναζητείται.

Οι σοκαριστικές εικόνες από το Μπέργκαμο, που παραπέμπουν ευθέως στους μεσαιωνικούς χρόνους της μαύρης πανώλης, δεν αφήνουν αμφιβολίες για τις δυνατότητες της ελεύθερης και δήθεν αυτορρυθμιζόμενης αγοράς.

Κακά τα ψέματα, χωρίς ισχυρή κρατική παρέμβαση και δράση, χωρίς την αυτοθυσία των ανθρώπων του κατασυκοφαντημενου δημοσίου συστήματος υγείας, δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά θάνατος, δυστυχία και βεβαίως οικονομική και κοινωνική κατάρρευση.

Γεγονός που επιβάλλει σοβαρές αναθεωρήσεις και την επικράτηση συγκεκριμένων αντιλήψεων για τα λεγόμενα δημόσια αγαθά. Η τρέχουσα υπαρξιακή κρίση δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών.

Ενα σύγχρονο κράτος, μια ολοκληρωμένη κοινωνία που σέβεται τον εαυτό της και τα μέλη της, δεν επιτρέπεται να ταλαντεύεται για την απαιτούμενη επένδυση και τους όρους διαχείρισης των λεγόμενων δημοσίων αγαθών.

Υγεία, Παιδεία και ασφάλιση, το τρίπτυχο που συγκροτεί το κοινωνικό κράτος, επιβάλλεται να ορίζεται από το κράτος και βεβαίως να προικοδοτείται αναλόγως με πόρους και να ενισχύεται με το κατά το δυνατόν καταλληλότερο προσωπικό. Δεν χρειαζόμαστε άλλες αποδείξεις και μαρτυρίες πια.

Ούτε πειραματισμούς βεβαίως σαν κι αυτούς που επινόησαν οι κυνικοί του κόσμου τούτου, όπως ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Ταγίπ Ερντογάν και άλλοι ασήμαντοι εθνολαϊκιστές, περί «ανοσίας της αγέλης», οι οποίοι ήταν έτοιμοι να θυσιάσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στο όνομα μιας θεωρίας που από μακριά φώναζε ότι οδηγεί τις κοινωνίες στην απόλυτη καταστροφή. Αποδεδειγμένα πια συγκροτούν οι ίδιοι «αγέλη ανοησίας και καταστροφικής ελαφρότητας». Μένει να το αντιληφθούν και οι λαοί τους.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024