Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Προσφυγικό : Επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ - Μακρόν για τους εκβιασμούς της Τουρκίας

Προσφυγικό : Επιστολή Μητσοτάκη σε Μέρκελ – Μακρόν για τους εκβιασμούς της Τουρκίας

Επιστολή προς την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μάρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αμείωτες τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο και τις θέσεις της Ελλάδας

Επιστολή προς την Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μάρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να τους ενημερώσει για τις αμείωτες τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο και τις θέσεις της Ελλάδας.

Μία ημέρα μετά την τηλεδιάσκεψη Μέρκελ-Μακρόν με Ερντογάν

Ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος αποκάλυψε την ύπαρξη αυτής της επιστολής στη βουλή και εξήγησε ότι εστάλη στις 16 Μαρτίου μία ημέρα μετά την τηλεδιάσκεψη που είχαν οι ηγέτες της Γαλλίας και Γερμανίας με τον Ταγίπ Ερντογάν και τη συμμετοχή του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Η επιστολή περιλαμβάνει τις θέσεις της Ελλάδας για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου.

Ταυτόχρονα ο κ. Μητσοτάκης διατυπώνει προτάσεις για την ενίσχυση της Frontex, το κλείσιμο της στρόφιγγας των χρηματοδοτήσεων όσο η Τουρκία στέλνει πρόσφυγες και μετανάστες στα ευρωπαϊκά σύνορα, καθώς και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Επίτευξη αλλότριων σκοπών

«Η αναλυτική επιστολή περιέγραφε το τι γίνεται στα σύνορά μας – που είναι και ευρωπαϊκά – με τους εκβιασμούς της Τουρκίας που επιχειρεί να στείλει μαζικά μετανάστες. Περιελάμβανε και την διάσταση της παραβίασης βασικών διατάξεων του Διεθνούς και Ανθρωπιστικού Δικαίου με την χρήση ανθρώπων για την επίτευξη αλλότριων σκοπών» τόνισε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος προσέθεσε ακόμη πως «η ίδια επιστολή περιλαμβάνει τις ελληνικές προτάσεις που αφορούν τρεις τομείς. Την ενίσχυση της παρουσίας της Frontex. Τον μηχανισμό χρηματοδότησης ώστε στην περίπτωση της Τουρκίας να είναι αντιστρόφως ανάλογος με την ροή μεταναστών προς την Ελλάδα, δηλαδή όσο περισσότερους στέλνουν τόσο να μειώνονται τα χρήματα. Και την άρση του γεωγραφικού περιορισμού για την επιστροφή όσων δεν δικαιούνται άσυλο ώστε να επιστρέφονται και όσοι έχουν μεταφερθεί στην ενδοχώρα. Ουσιαστικά η επιστολή περιλαμβάνει τις θέσεις της Ελλάδας για το νέο ευρωπαϊκό σύμφωνο μετανάστευσης και ασύλου».

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024