Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Χειροτερεύει η ιβουπροφαίνη τον ιό; - Τι λέει ο ΠΟΥ

Κοροναϊός : Χειροτερεύει η ιβουπροφαίνη τον ιό; – Τι λέει ο ΠΟΥ

Έντονη συζήτηση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη χρήση της ιβουπροφαίνης από όσους πάσχουν από κοροναϊό

Έντονη συζήτηση έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τη χρήση της ιβουπροφαίνης από όσους πάσχουν από κοροναϊό.

Όλα ξεκίνησαν από ανακοίνωση των γαλλικών υγειονομικών αρχών, δια στόματος του Γάλλου υπουργού Υγείας Ολιβιέ Βεράν, ότι έχουν παρατηρηθεί ανεπιθύμητες ενέργειες από τη χρήση ΜΣΑΦ, όπως η ιβουπροφαίνη (ή ιμπουπροφαίνη), σε ασθενείς με κοροναϊό, στους οποίος συνίσταται εναλλακτικά η χρήση παρακεταμόλης.

Παράλληλα κυκλοφορούν στα Social Media αναρτήσεις, σύμφωνα με τις οποίες «εργαστήριο στη Βιέννη που μελετάει τον κοροναϊό τονίζει πως στην πλειοψηφία των νεκρών από τον ιό, βρέθηκε στο σύστημά τους ιβουπροφαίνης. Τονίζει μάλιστα, πώς όσοι κτάφεραν να ξεπεράσουν τον ιό, δεν πήραν ποτέ ιβουπροφαίνη, αλλά παρακεταμόλη».

Παράλληλα, επικαλείται νοσοκόμα στο Βανκούβερ, σύμφωνα με την οποία η ιβουπροφαίνη κάνει τον ιό δέκα φορές χειρότερο και βοηθάει στη μετατροπή του ιού σε πνευμονία».

Επίσης, πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet υποδεικνύει την πιθανή συμβολή ενός ενζύμου στον μηχανισμό της προσβολής του οργανισμού από τον κοροναϊό, όμως η παραγωγή του ενζύμου αυτού αυξάνεται από τη λήψη της ιβουπροφαίνης.

Ξεκαθαρίζει ο ΠΟΥ

Μετά τη συζήτηση που ξεσήκωσε το θέμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έσπευσε να πάρει θέση σχετικά με τη χρήση της ιβουπροφαίνη.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ΠΟΥ, με τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν υπάρχει λόγος να συμβουλέψει κατά της χρήσης της συγκεκριμένης ουσίας.

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024