Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Τι πρέπει να προσέχουμε στο σούπερ μάρκετ

Κοροναϊός : Τι πρέπει να προσέχουμε στο σούπερ μάρκετ

Η απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα, με τις μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και άλλα εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης να επιτρέπεται σε συγκεκριμένη περίπτωση 

Στον τρόπο αντίδρασης του καταναλωτικού κοινού στην απαγόρευση της κυκλοφορίας στρέφονται τα βλέμματα των αλυσίδων σούπερ μάρκετ λόγω και της έξαρσης του κοροναϊού.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα, με τις μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και άλλα εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης να επιτρέπεται σε συγκεκριμένη περίπτωση.

Με διευρυμένο ωράριο λόγω κορονοϊού, από τις 7 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ καθημερινά και από τις 8 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ τις Κυριακές, καθώς και με πρόβλεψη παράδοσης κατ’ οίκον, λειτουργούν τα σούπερ μάρκετ.

Και οι μετακινήσεις σε σούπερ μάρκετ και άλλα εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης, όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους, εντάσσονται στο έντυπο δήλωσης μετακίνησης, για τ’ οποίοι οι πολίτες ενημερώνονται μέσω SMS στο 13033.

Προσοχή λόγω κοροναϊού

Το σημαντικότερο για τον περιορισμό του κοροναϊό, είναι να κρατάμε αποστάσεις, γιατί αυτό παραμένει η κύρια αιτία διάδοσης του ιού, τονίζει ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Αντώνης Ζαμπέλας.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» τόνισε ότι η απόσταση 1,5-2 μέτρα πρέπει να τηρείται ευλαβικά και στο σούπερ μάρκετ.

Επίσης, εκείνο που πρέπει να αποφεύγουν αυτήν την περίοδο οι καταναλωτές είναι να πιάνουν και να περιεργάζονται τα προϊόντα. Εάν ένας καταναλωτής αγγίξει ένα μολυσμένο στην επιφάνειά του προϊόν από τον ιό και στη συνέχεια αγγίξει το πρόσωπό του, μπορεί να κινδυνεύσει.

Ο κ. Ζαμπέλας πάντως τόνισε ότι δεν συνιστάται η χρήση γαντιών μιας χρήσης γιατί ούτως ή άλλως αν αγγίξουμε με τα γάντια το πρόσωπό μας και πάλι κινδυνεύουμε.

Εκείνο που συνέστησε είναι οι πολίτες να έχουν απολυμαντικό για να καθαρίζουν το χερούλι στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ.

Επίσης, οι καταναλωτές να μην πληρώνουν με μετρητά αλλά να κάνουν χρήση κάρτας.

Ως προς τους ελέγχους που γίνονται στην αγορά, τόνισε ότι αυτοί συνεχίζονται αλλά υπό δύσκολες συνθήκες, αφού το προσωπικό έχει μειωθεί.

 Υποχρεωτικές και οι εφημερίδες στα σούπερ μάρκετ

Υποχρεωτική είναι πλέον η πώληση των εφημερίδων στα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων σύμφωνα με τη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο Φύλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με αυτή ορίζεται το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων καθώς και η επιβολή προστίμων και ποινικών κυρώσεων για όσους δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024