Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Σε Εcofin - Eurogroup θα αναζητηθούν τα όπλα κατά του ιού

Κοροναϊός : Σε Εcofin – Eurogroup θα αναζητηθούν τα όπλα κατά του ιού

Το απόγευμα το Ecofin θα προχωρήσει σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης του κοροναϊού στην οικονομία της ΕΕ.

Νέα αντίμετρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κοροναϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία εξετάζει η EE.

Το απόγευμα το Ecofin θα προχωρήσει σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης του κοροναϊού στην οικονομία της ΕΕ.

Στη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών των 27 κρατών μελών της ΕΕ αναμένεται να επικυρωθεί η ευέλικτη εφαρμογή των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις και η ενισχυμένη ευελιξία του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης με τη γενική ρήτρα διαφυγής που παρουσίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σήμερα συνεδριάζει το Ecofin με βασικά θέματα στην ατζέντα:

-Την επικύρωση της πρότασης της Κομισιόν για ενεργοποίηση της γενικής ρήτρας διαφυγής του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, οδηγώντας σε χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων και δίνοντας τη δυνατότητα στα κράτη-μέλη να διαθέσουν χρήμα για να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

-Η ΕΚΤ θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα που ανακοίνωσε στις 18 Μαρτίου για αγορά ομολόγων συνολικού ύψους 750 δισ. ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα, για ομόλογα αξίας περίπου 12 δισ. ευρώ.

-Η επανεκτίμηση της κατάστασης, αλλά και τρόποι αντιμετώπισης, συμπεριλαμβανομένων των θεμάτων που αφορούν τη δυνατότητα «εμπλοκής» του ESM στην προσπάθεια μείωσης των επιπτώσεων.

Στη τηλεδιάσκεψη της Ευρωομάδας που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τρίτης οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουν την εμπλοκή του ESM στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και το θέμα της έκδοσης ευρωομολόγων. Δίδοντας μια πρόγευση για την ατζέντα του αυριανού συμβουλίου ο πρόεδρος της Ευρωομάδας Μάριο Σεντένο ανάφερε πως «το Eurogroup θα εξετάσει επιλογές για να προσθέσει μια νέα γραμμή άμυνας κατά του κορωνοϊού  ως μέρος της συντονισμένης μας απάντησης στην αντιμετώπιση της κρίσης».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024