Ο Παναγιώτατος εξαίρει στις επιστολές αυτές το πνεύμα αυτοθυσίας που επιδεικνύουν όσοι εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους ευγνωμονεί για τις εξαιρετικές και εξαντλητικές προσπάθειές τους να βοηθήσουν τους ασθενείς

Συμπάσχοντας με τον ιταλικό λαό, που δοκιμάζεται σκληρά από την πανδημία του κοροναϊού, και θέλοντας να εκφράσει την αδελφική συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του προς αυτόν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απέστειλε επιστολές συμπαθείας με αποδέκτες τον πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο και τον πρόεδρο της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Ο Παναγιώτατος εξαίρει στις επιστολές αυτές το πνεύμα αυτοθυσίας που επιδεικνύουν όσοι εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους ευγνωμονεί για τις εξαιρετικές και εξαντλητικές προσπάθειές τους να βοηθήσουν τους ασθενείς.

Ταυτόχρονα, ο Οικουμενικός Πατριάρχης εκφράζει τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη μάχη με τον κοροναϊό.

Στην επιστολή του, ο Βαρθολομαίος επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής, οι προσευχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιάκοπες προς τον Κύριο και Λυτρωτή Ιησού Χριστό, για τη θεραπεία των ασθενών, την ανάπαυση της ψυχής εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και την παρηγορία των συγγενών τους.

Εξάλλου, την ευχή ο Θεός, με τη δύναμη και τη χάρη του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, να προστατεύει όλους τους ανθρώπους ανά την υφήλιο από τον επικρεμάμενο κίνδυνο της πανδημίας του κοροναϊού έκανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, μετά τη Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε σήμερα, Κυριακή, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, για την Γ’ Κυριακή των Νηστειών, της Σταυροπροσκυνήσεως.

Λόγω της πρωτόγνωρης κατάστασης που βιώνει η ανθρωπότητα εξαιτίας της πανδημίας, η Θεία Λειτουργία τελέστηκε κεκλεισμένων των θυρών, με τη συμμετοχή μόνο των κληρικών και ελαχίστων λαϊκών μελών της Πατριαρχικής Αυλής.

Εκκλησιάστηκαν οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως και Μαδύτου Στέφανος, Κυδωνιών Αθηναγόρας και Σηλυβρίας Μάξιμος, καθώς και ο Επίσκοπος Τράλλεων Βενιαμίν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr