Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας - Με SMS θα ενημερώνουν οι πολίτες πού πηγαίνουν

Κοροναϊός : Ανακοινώνεται απαγόρευση κυκλοφορίας – Με SMS θα ενημερώνουν οι πολίτες πού πηγαίνουν

Ανακοινώσεις σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας θα κάνει το απόγευμα ο Ν. Χαρδαλιάς - Πληροφορίες ότι μπορεί να κάνει νέο διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 6 το απόγευμα

Σε ανακοίνωση πλήρους περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, τη λειτουργία των τραπεζών με προσωπικό ασφαλείας αλλά και την υποβολή  από πολίτες SMS (μηνυμάτων από το κινητό) προς συγκεκριμένο αριθμό όπου θα δηλώνουν -μέσω μίας ειδικής φόρμας- για το που θα κατευθύνονται, θα ανακοινωθούν απόψε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά.
Δεν αποκλείεται να γίνει διάγγελμα από τον ίδιο τον πρωυθυπουργό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από το Μέγαρο Μαξίμου.
Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.
Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.
Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.
Στόχος της κυβέρνησης είναι με αυτόν τον τρόπο να σταματήσουν οι αναιτιολόγητες μετακινήσεις κι έξοδοι πολιτών που είχαν υπάρξει τις τελευταίες ημέρες.
Βεβαίως, θα πρέπει να υπάρξουν διευκρινίσεις σχετικά με τις μετακινήσεις που θα μπορούν να γίνονται. Π.χ. αν θα απαγορευτεί μια μικρή βόλτα ή με το αυτοκίνητο για κάποιον συγκεκριμένο προορισμό πέραν των παραπάνω.
Και τα ερωτήματα είναι πολλά για τις καθημερινές συνήθειες. Π.χ. για το αν θα μπορεί κάποιος να πάει στο σπίτι των υπερήλικων γονιών του ή να δει τα παιδιά του ή να βγάλει βόλτα τον σκύλο του.
Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.

Τι είπε ο Πέτσας

«Ο πρωθυπουργός ενημερώνεται και αποφασίζει» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση αξιολογεί κάθε ημέρα τα δεδομένα «και είμαστε έτοιμοι να πάρουμε όποιο μέτρο χρειαστεί».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε άτομα άνω των 65 ετών, είπε ότι υπάρχουν πολλές αποφάσεις που εφαρμόζονται σε διάφορες χώρες «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ένας μπούσουλας που θα πρέπει να ακολουθήσει κανείς».

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024