«Μένουμε σπίτι» για να προστατευτούμε από τον κοροναϊό, αλλά και για να μην εμποδίζουμε αυτούς που έχουν αναλάβει να φροντίζουν για την υγεία μας, όπως το ΕΚΑΒ.

«Μένουμε σπίτι» για να προστατευτούμε από τον κοροναϊό, αλλά και για να μην εμποδίζουμε αυτούς που έχουν αναλάβει να φροντίζουν για την υγεία μας, όπως το ΕΚΑΒ.

Το να αψηφούμε τα περιοριστικά μέτρα προκαλεί και αυτό το πρόβλημα όπως αναδεικνύεται από την ανάρτηση στο Facebook του ΕΚΑΒ Καστοριάς, το οποίο ανέφερε ότι επειδή πολύς κόσμος είχε βγει για βόλτα αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εμποδίζουν τα ασθενοφόρα προς το δρόμο για το νοσοκομείο.

Η ανάρτηση του ΕΚΑΒ

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή του, το Σάββατο,  το ΕΚΑΒ Καστοριάς ανέφερε:

«Συμβαίνει τώρα . Σας εφιστούμε την προσοχή!!! Αυτήν την ώρα η διαδρομή προς το Νοσοκομείο Καστοριάς Είναι επικίνδυνη για Χρήση από ασθενοφόρα.

Ο λόγος είναι, ότι έχει κατακλυστεί από δεκάδες ανθρώπους που κάνουν περίπατο, ποδηλασία, ψαρεύουν, κτλ.

Αγαπητοί πολίτες η κατάσταση που περιγράφουμε είναι σοβαρή. Πιθανόν να θρηνήσουμε θύματα, από τροχαίο ατύχημα, συγκεκριμένα προβλέπουμε ότι θα παρασυρθεί άνθρωπος και το πιθανότερο από ασθενοφόρο.

Η διέλευση των ασθενοφόρων και με την χρήση ηχητικών σημάτων, (χρήση σειρήνας) είναι πολύ δύσκολη και θεωρείταο πλέον επικίνδυνη.

Σήμερα το απόγευμα κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής Προς το Νοσοκομείο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που κατα δεκάδες βρέθηκαν σε αυτήν την διαδρομή, καθυστέρησαν και δυσκόλεψαν το έργο μας.

Πάντα οι Διασώστες του ΕΚΑΒ το συγκεκριμένο οδικό τμήμα (Από το τέλος της οδού Ορεστιάδος και τις αρχές της οδού Μαυριωτησσης ,στην νότια παραλία της Καστοριάς. Έως και την είσοδο του Γενικού Νοσοκομείου Καστοριάς), το θεωρούσαμε επικίνδυνο αλλά τώρα και με τις συνθήκες που επικρατούν, λόγω της πανδημίας και μη τηρώντας, τους κανονισμούς οι πολίτες, πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες για ατυχήματα.

Πέρα από το ηθικό κομμάτι της ατομικής ευθύνης , όλο αυτό είναι και επικίνδυνο και εξηγούμε το γιατί.

Ηθικό:

Απαγορεύεται να κυκλοφορούμε έξω και μάλιστα πάνω από 2 άτομα (αν πρόκειται για άθληση ).
θυμίζουμε ότι υπάρχει κυβερνητική οδηγία να «Μείνουμε σπίτι».

Επικίνδυνο:

Πολύ στενό οδόστρωμα.

Δεν υπάρχει ορατότητα, σε σημεία πάνω από 50μ. λόγου των στροφών που υπάρχουν αλλά και των δέντρων και της βλάστησης .

Δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.

Δεν είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος.

Δεν είναι ποδηλατόδρομος.

Δεν υπάρχει η κατάλληλη σήμανση.

Δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός.

Δεν υπάρχουν κιγκλιδώματα στην όχθη της λίμνης.

Δεν χρησιμοποιεί, μεγάλο μέρος των πεζών , κατάλληλη ενδυμασία με διακριτά χαρακτηριστικά και χρώματα .

Πολλοί περπατούν με μουσική και δεν έχουν επαφή με τις συνθήκες του χώρου, κτλ.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε δεκάδες ακόμα λόγους που καθιστούν ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΗ αυτή την διαδρομή,ειδικά αυτές τις ημέρες, που υπάρχουν πολλά και επείγοντα περιστατικά και τα ασθενοφόρα και το προσωπικό του ΕΚΑΒ δίνουν μάχη να κερδίζουν λίγο χρόνο για αυτούς που τον έχουν ανάγκη.

Κάνουμε έκκληση στους πολίτες της Καστοριάς και της ευρύτερης περιοχής, που αυτήν την στιγμή, κάνουν τον περίπατο τους στην όμορφη διαδρομή του γύρου της λίμνης, είτε να προσέχουν παραπάνω, είτε να επιλέξουν άλλη διαδρομή, για τα χόμπυ τους.  Να μην επιλέγουν  αυτό το οδικό τμήμα, της Νότιας παραλίας της Καστοριάς που οδηγεί Προς το Γενικό Νοσοκομείο.

Παρακαλούμε και τις αρμόδιες υπηρεσίες με αφορμή το σημερινό γεγονός, να πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια όλων όσων κάνουν χρήση του συγκεκριμένου οδικού τμήματος», καταλήγει το ΕΚΑΒ Καστοριάς.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr