
Δύο βάρκες με πρόσφυγες έφτασαν στη Λέσβο εν μέσω κοροναϊού
Τις τελευταίες εβδομάδες, ελάχιστοι είναι αυτοί που διασχίζουν τη θάλασσα από τα τουρκικά παράλια για να περάσουν στη Λέσβο.
Δύο ακόμη βάρκες με πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι αψήφησαν την απειλή του κοροναϊού και τα κλειστά σύνορα, έφτασαν τα ξημερώματα της Κυριακής στη βορειοανατολική Λέσβο.
Η πρώτη βάρκα εντοπίστηκε στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου Μανταμάδου. Σε αυτήν επέβαιναν 25 άτομα μεταξύ των οποίων και παιδιά. Οι 19 ήταν Αφγανοί και οι υπόλοιποι Σύριοι.
Το δεύτερο περιστατικό ήταν στην θαλάσσια περιοχή της Κλειούς. Στη βάρκα επέβαιναν έξι άτομα όλα από το Αφγανιστάν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα stonisi.gr.
Ήδη οι παραπάνω ελέγχονται ιατρικά από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ είναι άγνωστο πού θα μεταφερθούν.
Ας σημειωθεί ότι στο σύνολο τους οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήματος χορήγησης ασύλου, ενώ προβλέπεται η μεταφορά τους στην ενδοχώρα και η διαμονή τους σε κλειστή δομή έως ότου απελαθούν.
- Ο Μεντιλίμπαρ, όπως τον βλέπουν οι δικοί του άνθρωποι…
- Τραμπ για ενδεχόμενη συμφωνία: Μετά από 47 χρόνια θα τακτοποιήσουμε τα χάλια που άφησαν άλλοι πρόεδροι
- Νέα Αριστερά: Για ακόμη μία φορά, η κυβέρνηση συλλαμβάνεται ψευδόμενη – Το σχόλιο για Καββαδά
- Οδικός χάρτης για τα αγροτικά οικόπεδα – Πώς θα χτίσετε κτίσµα σε χώρο µικρότερο από 4 στρέµµατα
- Οι κορυφαίοι της Euroleague: Οι «μπόμπερ» Βεζένκοφ και Ναν και ο Μιλουτίνοφ που «σκέπασε» τα καλάθια
- Με τη δύναμη του script: Πώς μια χάκερ εξευτέλισε την ακροδεξιά και διέγραψε το «Tinder των νεοναζί»



