Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Δρομολογούνται λύσεις για εκπαιδευτικούς που διαμένουν σε ξενοδοχεία νησιών

Κοροναϊός : Δρομολογούνται λύσεις για εκπαιδευτικούς που διαμένουν σε ξενοδοχεία νησιών

Σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται η Σοφία Ζαχαράκη και ο Χάρης Θεοχάρης, ώστε να βρεθεί λύση και να εξασφαλιστεί η διαμονή των εκπαιδευτικών σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας

Σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ώστε να βρεθεί λύση και να εξασφαλιστεί η παραμονή των εκπαιδευτικών σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας που αναγκαστικά, λόγω της έλλειψης προσφοράς σε κατοικίες, διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Τις προηγούμενες ημέρες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ότι με το κλείσιμο των ξενοδοχείων εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στα νησιά θα έχουν πρόβλημα στέγασης.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα δύο υπουργεία ήδη δρομολογούν λύσεις για τα νησιά στα οποία επικεντρώνεται το πρόβλημα, τη Ρόδο και την Κω.

Όπως ανέφεραν πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία και με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ήδη έχει αντιμετωπιστεί μερικώς το ζήτημα στη Ρόδο, ενώ δρομολογούνται λύσεις και για την Κω.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, την αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου 2020.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024