Σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται η Σοφία Ζαχαράκη και ο Χάρης Θεοχάρης, ώστε να βρεθεί λύση και να εξασφαλιστεί η διαμονή των εκπαιδευτικών σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας

Σε συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, και ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ώστε να βρεθεί λύση και να εξασφαλιστεί η παραμονή των εκπαιδευτικών σε νησιωτικές περιοχές της Ελλάδας που αναγκαστικά, λόγω της έλλειψης προσφοράς σε κατοικίες, διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Τις προηγούμενες ημέρες η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος είχε κρούσει τον «κώδωνα του κινδύνου» προς την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ότι με το κλείσιμο των ξενοδοχείων εκατοντάδες εκπαιδευτικοί στα νησιά θα έχουν πρόβλημα στέγασης.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ – ΜΠΕ, τα δύο υπουργεία ήδη δρομολογούν λύσεις για τα νησιά στα οποία επικεντρώνεται το πρόβλημα, τη Ρόδο και την Κω.

Όπως ανέφεραν πηγές που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία και με τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ήδη έχει αντιμετωπιστεί μερικώς το ζήτημα στη Ρόδο, ενώ δρομολογούνται λύσεις και για την Κω.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αποφάσισε, με γνώμονα την προστασία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, την αναστολή της λειτουργίας των ξενοδοχείων 12μηνης λειτουργίας έως το τέλος Απριλίου, με την υποχρέωση να λειτουργεί ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα περιφερειακής ενότητας και τρία ξενοδοχεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η απόφαση θα ισχύσει από τα μεσάνυχτα της 22ας προς 23η Μαρτίου 2020.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr