Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σεξ την εποχή του κοροναϊού - Τρία κρίσιμα ερωτήματα

Σεξ την εποχή του κοροναϊού – Τρία κρίσιμα ερωτήματα

Τι πρέπει να ξέρετε για τη σεξουαλική σας ζωή

The Gardian

Είναι σχεδόν αδύνατον να βρισκόμαστε σε «κοινωνική απομάκρυνση» με τους συζύγους και τους συντρόφους μας με τους οποίους μοιραζόμαστε σπίτια και κρεβάτια. Υπάρχουν κίνδυνοι μέσω του σεξ στην εποχή του κορωνοϊού; Ρωτήσαμε γιατρούς.

1. Μεταδίδεται σεξουαλικά ο Covid-19;

Μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει στοιχεία που να υποδεικνύουν σεξουαλική μετάδοση. Κυρίως μεταδίδεται μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων. Ομως τα φιλιά συνηθίζονται στην ερωτική επαφή και ο ιός μπορεί να μεταδοθεί μέσω σάλιου. Η επαφή με μολυσμένες επιφάνειες θεωρείται ένας δευτερεύων τρόπος μετάδοσης.

2. Μπορούμε προσεκτικά να κάνουμε σεξ;

Εάν ο σύντροφός σας έχει Covid-19, η συμβουλή είναι να μείνετε όσο πιο μακριά γίνεται ο ένας από τον άλλον. Εάν είστε πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού, θα πρέπει να απομονωθείτε, ιδανικά σε ξεχωριστό χώρο, τουλάχιστον επτά ημέρες μετά την εκδήλωση της ασθένειας. Χρειάζεται να μην έχετε πυρετό για 72 ώρες, χωρίς να έχετε χρησιμοποιήσει ιβουπροφένη ή κάτι άλλο που θα καλύψει ή θα ρίξει τον πυρετό, και να έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα αναπνευστικά συμπτώματα για να ξαναέρθετε σε επαφή.

Τώρα βέβαια, εάν ζείτε στο ίδιο σπίτι με κάποιον και κανείς από τους δύο δεν έχει συμπτώματα ή δεν έχει έρθει σε επαφή με κάποιον ασθενή, το σεξ ίσως είναι ένας υπέροχος τρόπος να αισθανθείτε καλύτερα και να αποφορτίσετε την ένταση που υπάρχει σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

3. Τι γίνεται με νέους συντρόφους;

Η σύσταση αυτή τη στιγμή είναι να μείνουμε σπίτι όσο περισσότερο μπορούμε και να συναντάμε μόνο τους απαραίτητους ανθρώπους, π.χ. στο φαρμακείο ή στο σουπερμάρκετ. Ακόμα και τότε βέβαια, στη σωστή απόσταση και με γάντια και μάσκα. Οι σεξουαλικές επαφές θα μειωθούν τις επόμενες εβδομάδες αλλά υπάρχουν πάντα τρόποι να διατηρηθεί μια ερωτική ατμόσφαιρα έστω και από μακριά. Για εκείνους που δεν έχουν δεσμό, είναι καλύτερα να αποφύγουν να προσεγγίσουν νέους ανθρώπους τώρα. Ας περιμένουμε πρώτα να υποχωρήσει η πανδημία και μετά να αναζητήσουμε τον κατάλληλο σύντροφο.

Sports in

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη

LIVE: Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη. Παρακολουθήστε live την εξέλιξη της αναμέτρησης Σλόαν Στίβενς – Μαρία Σάκκαρη για τη φάση των «32» του τουρνουά της Μαδρίτης. Τηλεοπτικά από Novasports 6 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024