Ο προβληματισμός για τα γλέντια των Ρομά, η αδιαφορία αλλοδαπών για πρόστιμα, οι έλεγχοι σε τρείς πτήσεις από Αγγλία και οι επαφές αστυνομικών με 500 άτομα ύποπτα για κοροναϊό

Σε προσαγωγή ατόμων από άτυπο «τζαμί» μουσουλμάνων στου Ζωγράφου προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛΑΣ  λόγω ανυπακοής στις εντολές για την αποφυγή των συναθροίσεων για τον κοροναϊό.

Οι αλλοδαποί έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ   εστιάζει το ενδιαφέρον της σε περιοχές της δυτικής Αττικής όπου κάθε Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται πολλά γλέντια από Ρομά που όπως φανηκε από τους τελευταίους ελέγχους δεν ακολουθούν τις υποδείξεις για περιορισμό των συναθροίσεων.

Ακόμη έχει διαπιστωθεί ότι ποπολλά ατομα , κυρίως ηλικιωμένοι συνωστίζονται  σε σούπερ μάρκετ  κι αλλα ανοικτα καταστήματα προχωρώντας σε αγορές λίγων προιόντων με προβληματικές αναφορές στους αστυνομικούς   ότι «βρίσκουμε ετσι μία αιτία για να κάνουμε καθημερινά την βόλτα μας». Ακόμη παρατηρείται παρουσία αρκετών ατόμων, κυρίως μεγάλης ηλικίας, σε εκκλησίες.

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ περιμένει τυποποιημένα μηνύματα ή μεταφρασμένα κείμενα σε τουλάχιστον 6-7 γλώσσες (αραβικά, ινδικά κλπ) προκειμένου να παροτρύνονται αλλοδαποί  στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε διάφορες περιοχές , κυρίως της βορειοανατολικής Αττικής να μην συναθροίζονται όπως συμβαίνει συχνά.

Αλλοδαποί και πρόστιμα

Το προβληματικό σημείο-σύμφωνα με  την ΕΛΑΣ είναι  ότι για πολλούς  αλλοδαπούς που κινούνται  στο κέντρο της Αθήνας ο «φόβος» του προστίμου των 1.000 ευρω κλπ για παραβίαση αυτών των εντολών δεν υπάρχει λόγω της ανέχειας τους ή δηλώσεων τους ότι δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Την ίδια ώρα το  ενδιαφέρον του ειδικού κέντρου της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή 70 ατόμων στρέφεται στον προέλεγχο  των επιβατών των πτήσεων από Μ. Βρετανία (που πρόκειται να έλθουν αυτα τα 24ωρα στην Ελλάδα) κι ήδη έχουν εντοπισθεί 5-6 περιπτώσεις ατόμων με ύποπτα συπτώματα για τα οποία έχει ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση.

Ακόμη το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ στη ΓΑΔΑ το τελευταίο 24 ωρο έχει γίνει προσπάθεια ανίχνευσης επαφών για 25  νέους ασθενείς με κοροναϊό κι υπάρχει ήδη ενημέρωση και αρχικά τηλεφωνικά τεστ σε 500 περίπου άτομα που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr