Την άμεση διάθεση των εφημερίδων από τα σούπερ μάρκετ προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να αγοράζουν αφού μόνο αυτά τα καταστήματα είναι ανοικτά, αποφασίζει η κυβέρνηση.

Η απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών είναι μείζον ζήτημα και από τη στιγμή που πολλά σημεία πώλησης σε όλη τη χώρα έχουν βάλει λουκέτο λόγω κοροναϊού, πρέπει να ληφθούν μέτρα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης έστειλε αυστηρό μήνυμα στους ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ να επιτρέψουν τη διάθεση των εφημερίδων από τα καταστήματά τους αλλιώς θα υπάρξει συγκεκριμένη ρύθμιση σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα το καθιστά υποχρεωτικό.

Στο σκεπτικό της κυβέρνησης είναι ότι η ενημέρωση των πολιτών προέχει και οι εφημερίδες την προσφέρουν. Προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κοροναϊού, οι πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να αγοράζουν και την εφημερίδα που επιθυμούν ώστε να μην πηγαίνουν σε άλλα σημεία πώλησης.

Αλλωστε, τις τελευταίες ημέρες ο φόβος έχει βάλει λουκέτο σε πολλά περίπτερα και άλλους χώρους διάθεσης του τύπου με αποτέλεσμα να πλήττονται οι κυκλοφορίες των εφημερίδων.

Μικρό κέρδος αλλά…

Οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ αρνούνται να διαθέσουν τις εφημερίδες μέσω των καταστημάτων τους επειδή το περιθώριο κέρδους είναι μικρό.

Ομως, αυτή η άρνηση δεν είναι δικαιολογημένη καθώς τα σούπερ μάρκετ είναι τα μοναδικά καταστήματα πρώτης ανάγκης που λειτουργούν και θα έπρεπε να υπάρχουν κι εκεί οι εφημερίδες.

Στο εξωτερικό μπορεί να βρει κανείς παντού τις εφημερίδες ενώ στην Ελλάδα όχι. Μάλιστα, στις έκτακτες συνθήκες τις οποίες βιώνουν όλοι θα έπρεπε να συμβάλουν οι πάντες στην απρόσκοπτη ενημέρωση των πολιτών, χωρίς μάλιστα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους.

Τώρα που ακόμη και οι επιστήμονες, όπως ο Σ. Τσιόδρας, προειδοποιούν ότι κυκλοφορούν πολλά fake news, η ενημέρωση από τον Τύπο είναι περισσότερο χρήσιμη από ποτέ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο