Έκανε αντικατάσταση στην προηγούμενη λέξη και όντως αναφέρθηκε σε «κινεζικό» ιό

Μια φωτογραφία των σημειώσεων του Προέδρου Trump από την ενημέρωση της Πέμπτης για τον κοροναϊό στο Λευκό Οίκο δείχνει ότι η λέξη «κορόνα» διαγράφηκε με μαύρο μελάνι και αντικαταστάθηκε με τη λέξη «κινεζικός».

Ο Trump άνοιξε την ενημέρωση και αναφέρθηκε στο COVID-19 ως «τον κινεζικό ιό». Ο Trump ήταν αρχικά πολύ θετικός ως προς τους χειρισμούς του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping για τον χειρισμό που είχε απέναντι στο ξέσπασμα του ιού.

Ωστόσο τις τελευταίες μέρες έχει την τάση να αποκαλέι τον ιό του COVID-19 «κινεζικό ιό». Μετά από διαβούλευση με τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες και την παραλαβή καθοδήγησης από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το CNN διαπίστωσε ότι το όνομα αυτό είναι τόσο ανακριβές όσο και στιγματιστικό.

Ο Trump ισχυρίστηκε ότι χρησιμοποιεί τον όρο επειδή η Κίνα προσπάθησε να κατηγορήσει τους αμερικανούς στρατιώτες ότι φταίνε για τον ιό. Έχει αρνηθεί ότι ήταν ένας ρατσιστικός όρος που πρέπει να χρησιμοποιηθεί.

Συνωμοσία και υπόβαθρο

Το CNN ανέφερε προηγουμένως ότι ένας εξέχων Κινέζος αξιωματούχος έχει προωθήσει μια θεωρία συνωμοσίας ότι ο αμερικανικός στρατός θα μπορούσε να έχει φέρει τον καινούργιο κοροναϊό στην Κίνα – και ότι δεν προέρχεται από την κινεζική πόλη Wuhan.

Μέρη των κινεζικών κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης και ακόμη και η κυβέρνηση της χώρας φαίνεται να έχουν ξεκινήσει μια συντονισμένη εκστρατεία για να αμφισβητήσουν την προέλευση του νέου κοροναϊού, ο οποίος έχει μολύνει περισσότερους από 170.000 ανθρώπους παγκοσμίως, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη του CNN, που ασχολείται με την περίπτωση αυτή.

Τα πρώτα αναφερθέντα κρούσματα του ιού ήταν στην Wuhan, και οι σκηνές από την πόλη που μπήκε σε καραντίνα σόκαραν τον κόσμο. Το «κλείσιμο» της πόλης έδωσε μια πρώιμη ένδειξη για το πόσο σοβαρά θα χρειαστούν να κινηθούν οι παγκόσμιες αρχές για την καταπολέμηση του ιού που εξαπλώνεται γρήγορα.

«Οι ιοί δε γνωρίζουν σύνορα και δεν ενδιαφέρονται για την εθνικότητά σας ή το χρώμα του δέρματός σας ή πόσα χρήματα έχετε στην τράπεζα», δήλωσε ο Δρ Mike Ryan, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος έκτακτης ανάγκης για την υγεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Είναι πολύ σημαντικό να προσέχουμε τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε».

Πηγή: edition.cnn.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr