Περισσότερες από 1.700 πρόσφατα ανακαλυφθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη

Μια αύξηση των τεστ βρίσκει μια αύξηση των νέων κρουσμάτων. Πριν από λίγες ημέρες, η πολιτεία της Νέας Υόρκης έκανε τεστ μόνο μερικές εκατοντάδες ανθρώπους την ημέρα για τον κοροναϊό.

Απαραίτητη η αύξηση των τεστ

Χθες το βράδυ, ο κυβερνήτης Andrew M. Cuomo είπε, το κράτος επεξεργάστηκε τα τεστ των 7.584 ανθρώπων. Τα τεστ ανίχνευσης του ιού έχουν επιταχυνθεί καθώς δέκα ιδιωτικά εργαστήρια στην πολιτεία έχουν εξουσιοδοτηθεί να κάνουν τη συγκεκριμένη εξέταση για τον ιό.

Δύο κυβερνητικά εργαστήρια είχαν αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος των τεστ του κράτους μέχρι πρόσφατα. Η τεράστια αύξηση των τεστ και η επιτάχυνση της εξάπλωσης του ιού παρήγαγαν αιφνιδιαστικές ειδήσεις: περισσότερες από 1.700 πρόσφατα ανακαλυφθείσες περιπτώσεις κρουσμάτων στη Νέα Υόρκη.

Το σύνολο της Πέμπτης το πρωί ανήλθε σε 4.152 περιπτώσεις σε όλη την επικράτεια, από 2,382 περιπτώσεις την Τετάρτη. Υπήρχαν 777 άτομα νοσηλευόμενα σε όλη την πολιτεία. Τουλάχιστον 29 άτομα έχουν πεθάνει από τον ιό στη Νέα Υόρκη.

Από τη Δευτέρα, η καταμέτρηση στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έχει τετραπλασιαστεί. Η προσθήκη δύο κέντρων δοκιμών βοήθησε περαιτέρω την οποιαδήποτε ανίχνευση. Το πρώτο άνοιξε την περασμένη Παρασκευή στο New Rochelle, το αρχικό hotspot του ιού του κράτους, και ένα δεύτερο άνοιξε την Τρίτη στο Jones Beach State Park στο Long Island.

Στη Νέα Υόρκη, υπήρχαν 2.469 κρούσματα την Πέμπτη, ένα άλμα μιας ημέρας περίπου χιλίων. Δεκαεννέα άνθρωποι στην πόλη έχουν πεθάνει. Στο Νιου Τζέρσεϋ, το γραφείο του κυβερνήτη δήλωσε σήμερα την Πέμπτη ότι άλλα 318 άτομα είχαν βγει θετικά για τον ιό, ανεβάζοντας το σύνολο σε 742.

Εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία, από πέντε την Τετάρτη. Το Νιου Τζέρσεϊ θέσπισε επίσης αυστηρότερους περιορισμούς στις επιχειρήσεις: Όλα τα κέντρα νυχιών, τα κέντρα τατουάζ, τα κομμωτήρια και τα μπαρμπέρικα πρέπει να κλείσουν στις 8 μ.μ. απόψε, δήλωσε ο κυβερνήτης Phil Murphy.

Οι υπάλληλοι του Κοννέκτικατ ανακοίνωσαν τον πρώτο θάνατο της πολιτείας από τον ιό, ενός άνδρα γύρω στα 80 του έτη. Ο κυβερνήτης υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να διατηρούν το 75% των εργαζομένων τους στο σπίτι.

Πηγή: nytimes.com

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr