Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Λονδίνο : Στα χρόνια της κρίσης - Λόγια από επιχειρηματίες της βρετανικής πρωτεύουσας

Κοροναϊός – Λονδίνο : Στα χρόνια της κρίσης – Λόγια από επιχειρηματίες της βρετανικής πρωτεύουσας

Φαίνεται πως η κρίση που έχει προξενήσει η πανδημία του κοροναϊού, δυσκολεύει τις συνθήκες εργασίας και διαβίωσης για επιχειρηματίες που δεν είχαν έως τώρα τέτοιο πρόβλημα

Την ώρα του μεσημεριανού, το Burrito Joe του James Leahy στην οικονομική περιοχή του Λονδίνου είναι συνήθως γεμάτο κόσμο, καθώς οι άνθρωποι μπαίνουν από τη γωνία για τις fajitas, τα tacos, τα quesadillas και τα μπολ με ρύζι και κρέας.

Τώρα, αυτοί οι ίδιοι υπάλληλοι του χρηματοπιστωτικού τομέα εργάζονται από το σπίτι λόγω της ραγδαίας κλιμάκωσης των συμβουλών περιορισμού που έδωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και η έξοδος έχει αφήσει τις μικρές επιχειρήσεις όπως το Leahy’s που εξυπηρετούν τους τραπεζίτες, τους ασφαλιστικούς μεσίτες και τους τεχνικούς της περιοχής, να αγωνίζονται να παραμείνουν ενεργά.

Οι αλλαγές στην καθημερινότητα

«Έχουμε πάει από περίπου 60% των κανονικών επιπέδων χθες μέχρι σήμερα στο 20%», δήλωσε την Τρίτη ο Leahy, ο οποίος έχει ήδη αναγκάσει να κόψει δύο εργαζόμενους με μερική απασχόληση. «Δε γίνεται να παρέχεις εισόδημα. Έχουμε αποθέματα που προσπαθούμε να αλλάξουμε, αλλά αν συνεχίσει να μειώνεται η ζήτηση, θα πρέπει να τα κλείσουμε όλα και να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο».

Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο εργαζόμενοι, ήτοι το 10% του εργατικού δυναμικού του Λονδίνου, συνήθως συμπιέζονται σε ένα πολύ περιορισμένο χώρο τετραγωνικών χιλιομέτρων, αυξάνοντας τον κίνδυνο των ανθρώπων να κολλήσουν τον ιό.

Μετά από ειδικούς που είπαν ότι ο ιός θα μπορούσε να σκοτώσει 250.000 ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτός αν περιορίζονται οι δημόσιες δραστηριότητες, η κυβέρνηση έχει πιέσει για κοινωνική αποστασιοποίηση, ζητώντας από αυτούς που μπορούν να εργαστούν από το σπίτι να το πράξουν.

Τα λεωφορεία και οι παμπ είναι αισθητά πιο άδεια και οι άνθρωποι συνειδητά προσπαθούν να αποφύγουν ο ένας τον άλλον στη γέφυρα του Λονδίνου, ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία στην κύρια οικονομική περιοχή της πόλης.

Ωστόσο, εν μέσω ανησυχιών ότι οι Λονδρέζοι μπορεί να αγνοούν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να μείνουν μακριά από τις παμπ και να εργαστούν στο σπίτι, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον απειλούσε την Τετάρτη για αυστηρότερους ελέγχους.

«Ζούμε σε μια χώρα ελευθερίας όπως γνωρίζετε και είναι ένα από τα σπουδαία χαρακτηριστικά της ζωής μας ότι δεν έχουμε την τάση να επιβάλλουμε τέτοιους περιορισμούς στους ανθρώπους», είπε. «Αλλά πρέπει να σας πω, δεν θα αποκλείσουμε τίποτα έξω από τον έλεγχό μας».

Στους 108 έχουν φτάσει πλέον οι θάνατοι που συνδέονται με τον ιό στην περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου και εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλοί σε σύγκριση με την ηπειρωτική Ευρώπη – όπου μόνο στην Ιταλία ο ιός έχει πάρεις τις ζωές σε σχεδόν 3.000 ανθρώπους.

Ωστόσο, ο αριθμός των λοιμώξεων του Ηνωμένου Βασιλείου αυξήθηκε κατά 35% σε 2.626 την Τετάρτη και οι νέες συμβουλές της κυβέρνησης έχουν αφήσει τους εργαζόμενους του Λονδίνου να αναρωτιούνται εάν πρέπει να συνεχίσουν να μπαίνουν στο γραφείο.

Αλλαγές στον τρόπο εργασίας

Ο Jeremy Stretch, επικεφαλής της στρατηγικής του νομίσματος G-10 στην καναδική Imperial Bank of Commerce, λέει ότι θα συνεχίσει να εργάζεται στο γραφείο για τώρα, αν και φτάνει νωρίς και φεύγει είτε νωρίς είτε αργά για να αποφύγει τις ώρες αιχμής.

Ο Mike Riddell, διευθυντής χρημάτων στο Allianz Global Investors, καλεί μερικούς από τους συναδέλφους του να εργαστούν από το σπίτι την επόμενη εβδομάδα μετά την επικαιροποιημένη καθοδήγηση.

Οι επιχειρήσεις έχουν μετατοπιστεί σε τηλεδιάσκεψη για συνέντευξη προς τους υποψηφίους, δήλωσε ο Stefan Page, διευθυντής σταθερού εισοδήματος στην εταιρεία Execuzen Ltd. «Τα κεφάλαια και οι τράπεζες ήταν μια εβδομάδα μπροστά από την κυβέρνηση», ανέφερε.

Ορισμένες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν λιγότερη μόχλευση ή έχουν μακροοικονομικές στρατηγικές βλέπουν την ευκαιρία αυτή τη στιγμή να προσλάβουν ταλέντα που συνήθως δεν είναι διαθέσιμα, προσέθεσε.

Άλλοι λένε ότι οι αναζητήσεις θέσεων εργασίας που ξεκίνησαν πριν από το χτύπημα του ιού συνεχίζονται αλλά οι νέοι ρόλοι ακυρώνονται. Αυτό τους αφήνει ανήσυχους για τα δικά τους μελλοντικά σχέδια, καθώς η βιομηχανία προσλήψεων μπορεί να δει μαζικές απολύσεις.

Η κυβέρνηση εισήγαγε την Τρίτη ένα πακέτο διάσωσης δανείων και επιχορηγήσεων για επιχειρήσεις για να μετριάσει τις επιπτώσεις του ιού στην οικονομία. Ο ιδιοκτήτης του Burrito stall Leahy ελπίζει ότι μερικά από αυτά τα θετικά μέτρα θα έρθουν σε εκείνον.

Θέλει από την κυβέρνηση να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και του δικής του κατηγορίας, να βγούνε από την κρίση με κινήσεις όπως μια προσωρινή άρση της εισφοράς πωλήσεων γνωστή ως φόρος προστιθέμενης αξίας.

Ο ιδιοκτήτης του συμφώνησε να χρεώσει μικρότερο ενοίκιο και ελπίζει ότι οι online εφαρμογές θα συμβάλουν στην αύξηση των πωλήσεων περισσότερο από τα σημερινά επίπεδα. «Οι περισσότεροι από τους εργαζόμενούς μου ήταν μαζί μου για πάνω από έξι χρόνια», είπε. «Θα είναι δύσκολο για μένα ως εργοδότης να πω-Κοίτα, λυπάμαι πολύ, αλλά θα πρέπει να σε αφήσω να φύγεις».

Πηγή: bloomberg.com

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024