Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γερμανία : Ο κόσμος βγαίνει έξω - Αύξηση των κρουσμάτων

Κοροναϊός – Γερμανία : Ο κόσμος βγαίνει έξω – Αύξηση των κρουσμάτων

Φαίνεται ότι αρκετός είναι ο κόσμος που δεν ακολουθεί τα μέτρα αυτο-περιορισμού

Στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων κοροναϊού δεν αυξάνεται τόσο γρήγορα από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Την Τετάρτη το βράδυ, υπήρχαν 12.327 μολυσμένα άτομα, 3.000 περισσότερα από μια μέρα πριν. Η αύξηση των περιπτώσεων κοροναϊού ωστόσο στη Γερμανία ήταν ανησυχητική την Τετάρτη, όταν ο αριθμός των μολυσμένων αυξήθηκε ξαφνικά σε πάνω από 12.000.

Μολύνσεις-νεκροί

Ο αριθμός 24 ώρες πριν, ήταν περίπου 9.000. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός αυξήθηκε ουσιαστικά σε μια μέρα, παρά όλα τα μέτρα που έχει λάβει έως τώρα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Βερολίνο και τα ομοσπονδιακά κράτη. Οι νεκροί συνολικά ανέρχονται στους 33 με επιπλέον 5 το τελευταίο 24ωρο.

Στις 13:25 ώρες. CET, ο συνολικός αριθμός ήταν 13.000. Την Τετάρτη το απόγευμα, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε από το έθνος να ακολουθήσει τους κανόνες και να κρατήσουν όλοι την απόστασή τους. Είπε ότι «εξαρτάται από εμάς», δηλαδή τους Γερμανούς, πώς η χώρα θα περάσει από την κρίση.

Η Angela Merkel έδωσε μια μερικώς συναισθηματική ομιλία την Τετάρτη. Το Βερολίνο, η γερμανική πρωτεύουσα, το οποίο είναι επίσης πόλη-κράτος, παρουσίαζε μια μικτή εικόνα, μετά την έναρξη των τελευταίων μέτρων την Τετάρτη.

Δεδομένου ότι τα περισσότερα καταστήματα είναι πλέον κλειστά και επειδή πολλοί εργαζόμενοι χιλιάδων επιχειρήσεων εργάζονται από το σπίτι, τα δύο κέντρα των πόλεων του Βερολίνου ήταν σχεδόν κενά το πρωί.

Μόνο λίγοι Βερολινέζοι χρησιμοποίησαν τη δημόσια συγκοινωνία της πόλης σε αυτό το σημείο.

Πάρκα

Από την άλλη πλευρά, εκατοντάδες κάτοικοι πήγαν στα πάρκα του Βερολίνου και δεν φαινόταν να νοιάζονται για να διατηρήσουν την απόσταση μεταξύ τους καθόλου. Στο Hasenheide, ένα μεγάλο πάρκο στην συνοικία Kreuzberg του Βερολίνου, οι νέοι κάθισαν μαζί με κιθάρες και άλλα όργανα.

Έπαιξαν το ίδιο αυτοσχέδιο «τραγούδι» ξανά και ξανά για μια ώρα. Δεν υπήρχε απόσταση μεταξύ τους, που σημαίνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης ήταν υψηλός. Στο πάρκο Hasenheide, οι άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε ομάδες την Τετάρτη το απόγευμα.

Το ίδιο ισχύει για αμέτρητες άλλες ομάδες ανθρώπων που αγκάλιασαν, κράτησαν χέρια, μίλησαν πρόσωπο με πρόσωπο και δεν ακολούθησαν κανέναν από τους κανόνες που οι ιολόγοι και οι πολιτικοί είχαν ζητήσει από όλους να τηρήσουν.

Η συμπεριφορά ορισμένων Βερολινέζων στο πάρκο Görlitzer και σε παρόμοια μέρη σχεδόν φαινόταν να είναι μια δήλωση εναντίον εκείνων που προσπαθούσαν να σώσει τους ίδιους και το υπόλοιπο έθνος από την επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί να προξενήσει στην υγεία τους ο κοροναϊός.

Άλλα ομοσπονδιακά κράτη, συμπεριλαμβανομένης της Βαυαρίας, είχαν παρόμοια προβλήματα. Σήμερα την Πέμπτη το πρωί, ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Markus Söder είπε στο Μόναχο, αν η συμπεριφορά των ανθρώπων δεν πρόκειται να αλλάξει οικειοθελώς, θα πρέπει να δηλωθεί μια κρατική απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Ο υπουργός Υγείας Jens Spahn κατόρθωσε να αγοράσει 10 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες που πολλά νοσοκομεία στη χώρα έχουν εξαντληθεί. Ο Spahn ανακοίνωσε ότι θα διανεμηθεί τώρα.

Πηγή: berlinspectator.com

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024