Ο κ. Τσίοδρας επιβεβαίωσε πως όντως οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ από κοροναϊό έχουν υποκείμενα

Σε ερώτηση για τα σοβαρά κρούσματα από κοροναϊό απάντησε στην σημερινή ενημέρωση ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, δίνοντας μία εικόνα για το ποιους «χτυπά» πιο σοβαρά ο Covid-19.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίοδρας επιβεβαίωσε πως όντως οι περισσότεροι που νοσηλεύονται στις ΜΕΘ από κοροναϊό έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Oι ασθενείς έχουν οι περισσότεροι υποκείμενα νοσήματα και όλο και περισσότερο αυξάνεται ο αριθμός καταγραφών με υποκείμενα νοσήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ενώ τόνισε πως μόνο ένα νεαρό άτομο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

«Έχουμε μόνο ένα αρκετά νεαρό άνθρωπο, ο οποίος το μόνο του πρόβλημα είναι η παχυσαρκία, η οποία γνωρίζουμε ότι είναι παράγοντας κινδύνου για την γρίπη και δεν έχει ανακοινωθεί ευρέως ως παράγοντας κινδύνου για αυτή τη νέα νόσο». διευκρίνισε.

Ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως αυτό το άτομο είναι περίπου 40 ετών, ενώ γενικά δήλωσε αισιόδοξος με όσους παίρνουν τη θεραπεία.

«Οπωσδήποτε έχουμε ανθρώπους που έχουν πάρει την διπλή ή την τριπλή θεραπεία και έχουν πάει καλά. Είδατε 19 έχουν πάρει ήδη εξιτήριο. Και άνθρωποι οι οποίοι ήταν σοβαρά και τους κρατούσαμε με νύχια και με δόντια και πέρασαν το βουνό και έχουν επιστρέψει σε καλύτερη κατάσταση υγείας. Ευχόμαστε αυτό να γίνει για όλους», κατέληξε.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr