Προς εκτόνωση βαίνει σταδιακά η ένταση που εκδηλώθηκε περίπου από τις 6.00 το απόγευμα της Τετάρτης στο τελωνείο των Καστανεών, με επιθέσεις κατά των ελλήνων αστυνομικών με ρίψεις χημικών και πετρών, σε μία ακόμη απέλπιδα προσπάθεια των συγκεντρωμένων επί του τουρκικού εδάφους μεταναστών να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας.
Αλώβητη η συνοριογραμμή
Τόσο ο φράχτης όσο και ελληνικές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν αλώβητοι και η συνοριογραμμή απροσπέλαστη, μετά και τη νέα αυτή οργανωμένη απόπειρα.
Από τα μεσάνυχτα έκλεισαν και τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με εγκύκλιο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, η ανακοίνωση του ανοίγματος των οποίων, την 28η Φεβρουαρίου, είχε οδηγήσει στα σύνορα χιλιάδες μετανάστες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.