Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Η Μέρκελ θα απευθύνει απόψε διάγγελμα προς τους Γερμανούς

Κοροναϊός : Η Μέρκελ θα απευθύνει απόψε διάγγελμα προς τους Γερμανούς

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα απευθύνει το βράδυ πρώτη φορά διάγγελμα προς τους Γερμανούς, αλλά δεν αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού

Η γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, θα απευθύνει το βράδυ πρώτη φορά διάγγελμα προς τους Γερμανούς, αλλά δεν αναμένεται να ανακοινώσει επιπλέον περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, μετέδωσε σήμερα το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Επικαλούμενο κυβερνητικές πηγές, το ARD μετέδωσε ότι η Μέρκελ θέλει με βιντεοσκοπημένο μήνυμά της να ενημερώσει τους Γερμανούς για το πού βρίσκεται η χώρα σε σχέση με την επιδημία covid-19 και να τους υπενθυμίσει τι μπορούν να κάνουν για να περιορίσουν την εξάπλωσή της.

Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, o οποίος τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανακοινωθούν επιπλέον μέτρα.

«Το θέμα είναι τι πρέπει να γίνει τώρα στη Γερμανία για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού και πώς καθένας μπορεί να συνεισφέρει» εξήγησε ο Ζάιμπερτ.

Το διάγγελμα της Μέρκελ θα μεταδοθεί σήμερα στις 20:15 τοπική ώρα (21:15 ώρα Ελλάδας), αφού το Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Ρόμπερτ Κοχ (RKI) προειδοποίησε για τον κίνδυνο να μολυνθούν τους επόμενους μήνες από τον ιό SARS-CoV-2 δέκα εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία, αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα που έχουν υιοθετήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια.

Αυτή είναι η πρώτη φορά, στα 14 χρόνια που είναι καγκελάριος, που η Μέρκελ απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους Γερμανούς, πέρα από αυτό της Πρωτοχρονιάς.

Η κυβέρνηση της γερμανίδας καγκελαρίου έχει συστήσει στα 16 κρατίδια της χώρας να κλείσουν τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς ως τις διακοπές του Πάσχα.

Επίσης, τα καταστήματα –με εξαίρεση αυτά που πωλούν τρόφιμα, τα αρτοπωλεία, τα φαρμακεία, τις τράπεζες και άλλα που προσφέρουν απαραίτητες υπηρεσίες—πρόκειται να κλείσουν σταδιακά.

(Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024