Κοροναϊός : Φάρμακο για τη γρίπη είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς με Covid-9 λένε Κινέζοι επιστήμονες
Έχει ως βασικό ενεργό συστατικό την ουσία Favipiravir η οποία πιστεύεται ότι εμποδίζει τον ιό να αναπαράγεται στο ανθρώπινο σώμα.
Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της γρίπης στην Ιαπωνία είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία του κοροναϊού, ισχυρίζονται Κινέζοι αξιωματούχοι, προσθέτοντας ότι «μειώνει τη διάρκεια της νόσου από 11 σε 4 ημέρες».
Όπως δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ζανγκ Τσιμίν, στέλεχος του υπουργείου Επιστήμης και Τεχνολογίας της Κίνας, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, τα παραπάνω αποδείχτηκαν σε δοκιμές που έγιναν σε 80 ασθενείς στην κοιτίδα της πανδημίας, στην πόλη Γουχάν και το Σενζέν.
Το εν λόγω φάρμακο παράγεται από την ιαπωνική φαρμακευτική Fujifilm, και έχει ως βασικό ενεργό συστατικό την ουσία Favipiravir η οποία πιστεύεται ότι εμποδίζει τον ιό να αναπαράγεται στο ανθρώπινο σώμα.
Η ουσία Avipiravir είναι ένα δραστικό συστατικό που έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό κατά των στελεχών της γρίπης, του κίτρινου πυρετού, της ασθένειας του αφθώδους πυρετού και ορισμένων άλλων νόσων της ίδιας κατηγορίας.
Το φάρμακο, λένε οι Κινέζοι αξιωματούχοι δοκιμάστηκε σε 340 ασθενείς με κοροναϊό οι οποίοι ανάρρωσαν γρηγορότερα και έδειξαν καλύτερη εξέλιξη στην πορεία σε σχέση με όσους δεν έλαβαν το φάρμακο.
Ερευνητές από το Χονγκ Κονγκ που πραγμαοτποιούν τις έρευνες αυτές αναφέρουν ότι θα συνεχίσουν τις δοκιμές και εφόσον τα παραπάνω επιβεβαιωθούν πλήρως θα διαθέσουν δωρεάν το φάρμακο αυτό στους ασθενείες.
Παρόλα αυτά άλλες κλινικές δοκιμές δείχνουν ότι το Favipiravir δεν είναι αποτελεσματικό σε ασθενείς που έχουν σοβαρότερη νόσο και παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές λόγω του κοροναϊού.
Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει θεραπεία για το νέο κορωναϊό που προκαλεί παγκόσμια πανδημία. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ήπια συμπτώματα και μπορούν να αναρρώσουν στο σπίτι μέσα σε μια εβδομάδα.
Πηγή: Daily Mail
- Μια νύχτα μόνο: Αποκαλύψεις που φέρνουν τα πάνω κάτω
- Η κόρη της Αντζελίνα Τζολί, Ζαχάρα, λέει πως «είναι τιμή της να την αποκαλεί μητέρα της»
- Κρίση χωρίς προηγούμενο στη Φενέρμπαχτσε
- Δίκη Τεμπών: Μήνυση κατά Κυρανάκη και νομική κίνηση κατά Καραμανλή προανήγγειλε κατηγορούμενος
- Ποιες θεωρούνται οι πρώτες «κλεισμένες» μεταγραφές της Euroleague: Ο ΜακΙντάιρ, ο Πίτερς και οι τρεις κινήσεις της Μπαρτσελόνα
- Κρήτη: Ένα 5χρονο παιδί πάτησε αναμμένα κάρβουνα σε παραλία – Στο εξωτερικό με ειδική πτήση
- Λίζα Μαρί Πρίσλεϊ και Ντέμπι Ρόου – Οι δύο σύζυγοι του Μάικλ Τζάκσον
- Ο 89χρονος αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ πήγε στο Ειρηνοδικείο στη Λουκάρεως και πυροβόλησε άλλα 4 άτομα – Άφησε σημειώματα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442