Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Αυτές οι 7+1 ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο και θέλει προσοχή

Κοροναϊός : Αυτές οι 7+1 ασθένειες κινδυνεύουν περισσότερο και θέλει προσοχή

Ο κοροναϊός αποτελεί απειλή για όλους τους ανθρώπους, παρόλα αυτά όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, ειδικά των πνευμόνων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με τους υγιείς

Ο κοροναϊός αποτελεί απειλή για όλους τους ανθρώπους, παρόλα αυτά όσοι αντιμετωπίζουν χρόνια νοσήματα, ειδικά των πνευμόνων διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σε σχέση με τους υγιείς.

Σύμφωνα με ειδικούς του Βρετανικού Συστήματος Υγείας όσοι πάσχουν από τις παρακάτω ασθένειες ή συνήθειες θα πρέπει να είναι διπλά προσεκτικοί αφού πιθανή μόλυνσή τους μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές στην υγεία τους.

1) Διαβήτης

Όσοι πάσχουν από διαβήτη αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών στην περίπτωση που μολυνθούν από κάποιον ιό. Σύμφωνα με τους ειδικούς αν κάποιος ασθενής με διαβήτη εμφανίσει συμπτώματα όπως βήχα, υψηλό πυρετό και δύσπνοια θα πρέπει να ελέγξει και να σταθεροποιήσει αμέσως τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους

2) Καρδιακή προσβολή

Όσοι έχουν υποστεί στο παρελθόν καρδιακό επεισόδιο έχουνν αυξημένη πιθανότητα να εμφανίσουν επιπλοκές στην καρδιακή λειτουργία τους αν προσβληθούν από κοροναϊό, εξαιτίας του γεγονότος ότι είναι περισσότερο πιθανό να έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, δηλαδή να είναι περισσότερο εκτεθειμένοι σε απειλητικούς ιούς.

3) Άσθμα

Λόγω του ότι πρόκειται για ασθένεια η οποία βλέπτει τους αεραγωγούς των πνευμόνων και παράλληλα ο κοροναϊός πλήττει το ζωτικό αυτό όργανο του ανθρώπινου οργανισμού κινδυνεύουν ακόμα περισσότερο από σοβαρές επιπλοκές.

4) Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια

Η χρόνια αυτή νόσος συνοδεύεται από εμφύσημα και χρόνια βρογχίτιδα. Σύμφωνα με τη Βρετανική Πνευμονολογική Εταιρεία οι πάσχοντες από ΧΑΠ θα πρέπει να αποφύγουν πάση θυσία οποιαδήποτε πιθανή επαφή με φορέα του κοροναίο, ενώ αν εμφανίσουν υψηλό πυρετό θα πρέπει να καλέσουν αμέσως γιατρό. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου!

5) Καρκίνος

Όσοι πάσχουν από καρκίνο έχουν ασθενές ανοσοποιητικό σύστημα. Ειδικά όσοι υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες εμφανίζουν έλλειψη σε λευκά αιμοσφαίρια τα οποία είναι υπεύθυνα για την άμυνα του οργανισμού απέναντι σε ιούς. Έτσι λοιπόν κρίνεται επιβεβλημένη η απομόνωσή τους.

6) Κυστική ίνωση

Ασθένεια των πνευμόνων η οποία προκαλεί τη δημιουργία μιας κολλώσους βλέννας η οποία συσσωρεύεται στους πνεύμονες και το πεπτικό σύστημα προκαλώντας λοιμώξεις.

Η μόλυνση με κοροναϊό μπορεί να επιβαρύνει δραματικά την κατάσταση της υγείας των ασθενών αυτών.

7. Πρωτογενής Ανοσοανεπάρκεια (PID)

Η πρωτογενής ανοσοανεπάρκεια είναι μια ομάδα πάνω από 300 διαφορετικών συνθηκών που επηρεάζουν τον τρόπο λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος, σύμφωνα με την PID UK.

Επειδή ο κοροναϊός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω επαφής πρόσωπο με πρόσωπο, αυτοί με ανοσοποιητική ανεπάρκεια είναι σε κίνδυνο.

Οι ειδικοί δεν διαθέτουν ακόμα επαρκή στοιχεία για το πόσο απειλεί ο κοροναϊός τους ασθενείς με Πρωτογενή Ανοσοεπάρκεια, αλλά δεδομένα από την εμπειρία της Κίνας δείχνουν αυξημένο κίνδυνο.

8) Κάπνισμα

Μπορεί να φαίνεται παράξενη η αναφορά στο κάπνισμα, αλλά είναι γνωστό πως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει συμπεριλάβει το κάπνισμα στον κατάλογο των ασθενειών.

Οι γιατορί προειδοποιούν ότι όσοι καπνίζουν κινδυνεύουν πολύ σοβαρά από τον κοροναϊό λόγω της βλάβης που έχουν υποστεί -και συνεχίζουν να υφίστανται οι πνεύμονές τους.

Η άμεση διακοπή του καπνίσματος δεν παρέχει απόλυτη ασφάλεια, αλλά σίγουρα μπορεί να λειτουργήσει θετικά στην υγεία των καπνιστών.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024