Αποκάλυψη: «Κόβονται» οι άδειες κρατουμένων στις φυλακές
Παραμένουν εντός φυλακών , για λόγους ασφαλείας, 12.5000 κρατούμενοι. Διαμαρτυρίες, αιματηρη συμπλοκή και δύο υπό εξέταση θάνατοι κρατουμένων.
Αναστάτωση επικρατεί στις φυλακές της χώρας μετά από έγγραφο που στάλθηκε προ διημέρου από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη -και το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα» – σύμφωνα με το οποίο καμιά άδεια δεν θα δίνεται σε κρατουμένους στα πλαίσια των μέτρων για τον κορονοϊό!
Κι αυτό προκειμένου να αποφεύγονται παραβιάσεις των αδειών λόγω της κατάστασης που επικρατεί αλλά κυρίως για να μην υπάρξουν κρούσματα το φονικού ιού στον ευαίσθητο κλειστό χώρο των σωφρονιστικών καταστημάτων από αδειούχους κρατουμένους που θα επιστρέφουν πίσω. Καθότι σε αυτήν την περίπτωση θα χρειαζόταν να υποβάλλονται σε σχετικά ιατρικά τεστ .
Ακόμη , σύμφωνα με επιτελείς της λεωφόρου Κατεχάκη, έτσι αποφεύγεται η τυχόν διάδοση κορονοϊού μελλοντικά με έξοδο κρατουμένου από σωφρονιστικό κατάστημα όπου μπορεί να έχουν καταγραφεί κρούσματα. Κάθε χρόνο υπολογίζεται ότι δίνονται περίπου 4000 άδειες στους 12.500 περίπου κρατουμένους σε όλη την χώρα.
Σημειώνεται ότι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό έχουν διαμαρτυρηθεί για τα » πλημμελή μέτρα ασφαλείας που λαμβάνονται κατά την γνώμη τους για το κορονοϊό , ενώ θεωρείται ότι το «κόψιμο» των αδειών θα δημιουργήσει κύκλο προστριβών. Σημειώνεται ότι προ τριημέρου είχε σημειωθεί αιματηρή συμπλοκή , στην Γ Ακτίνα, μεταξύ Αλγερινών κι Αλβανών κρατουμένων με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τριών από αυτούς .
Επιπλέον εξετάζονται οι συνθήκες θανάτου ενός 54χρονου Ελληνα κρατουμένου που είχε σκοτώσει προ διετίας με 25μαχαιριές , την φίλη του στην Σταμάτα αλλά κι ενός 30χρονου Αλβανού που είχε κατηγορηθεί για ληστείες.
Πηγή: tovima.gr
- Σαμαράς για υποκλοπές: Εξευτελίζετε τους θεσμούς και τη ΝΔ κ. Μητσοτάκη – Δεν είστε ηγεμόνας είστε πρωθυπουργός
- Η απάντηση του Τζόλη στα σενάρια για Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (vids)
- Νίκος Μάστορας: Πέθανε ο δημοσιογράφος, 62 χρόνων – Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ
- Ο Στίβεν Κόλμπερτ στο τελευταίο επεισόδιο του «The Late Show»: Συγκίνηση, γέλιο, καλεσμένοι-έκπληξη, σιωπή
- Το παρεμπίπτον ζήτημα και ο ελιγμός της ΝΔ με τους «151» – Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης που αποχώρησε
- Φουρνιέ: «Το πιο δύσκολο σε ένα Final Four είναι να κερδίσεις» (vid)
- Σε έξαρση η σύφιλη και η γονόρροια στην Ευρώπη – Απότομη άνοδος και στην Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: Νταλίκα έπεσε σε κανάλι – Απεγκλωβίστηκε ο οδηγός
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 22.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-8xx5BRBYwHY-unsplash-1-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442