Χωρίς παύση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στην περιοχή της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου, εν μέσω της διεθνούς κρίσης και των μέτρων λόγω του κοροναϊού.

Χωρίς παύση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις και παραβιάσεις στην περιοχή της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου, εν μέσω της διεθνούς κρίσης και των μέτρων λόγω του κοροναϊού, καθώς η Τουρκία εκμεταλλεύεται την κατάσταση για να προωθήσει τις παράνομες θέσεις της.

Καταγράφηκαν δύο κινήσεις

Το Σαββατοκύριακο καταγράφηκαν δύο τέτοιες κινήσεις. Η πρώτη αφορά σε χρήση του παράνομου αεροδρομίου στο κατεχόμενο Λευκόνοικο, ως βάση μη επανδρωμένων αεροσκαφών του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας, για επιχειρήσεις στη Συρία.

Η δεύτερη αφορά στην έλευση στην περιοχή του τρίτου γεωτρύπανου, το οποίο απέκτησε η Τουρκία και την Κυριακή έφτασε απευθείας από τη Βρετανία στην περιοχή.

Σε σχέση με τα τουρκικά drones, η πρώτη επιχείρηση στη Συρία με βάση το Λευκόνοικο καταγράφηκε τις μεταμεσονύχτιες ώρες του Σαββάτου.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας απογειώθηκε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου από το παράνομο αεροδρόμιο στο Λευκόνοικο.

Πάνω από εμπόλεμες περιοχές

Αφού έκανε αρκετούς κύκλους πάνω από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, ώστε να ανακτήσει ύψος για να περάσει βόρεια από τον Πενταδάκτυλο, προχώρησε σε διαδρομή ζιγκ-ζαγκ και επί δύο και πλέον ώρες πραγματοποίησε επιτήρηση καθ’ όλο το μήκος της θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Τουρκίας και Κύπρου, πετώντας σε ύψος 22.000 ποδών.

Αμέσως μετά πέταξε σε περιοχές της Συρίας, όπου για δύο και πλέον ώρες πραγματοποιούσε κύκλους πάνω από εμπόλεμες περιοχές της χώρας, μαζί με άλλα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το τρίτο γεωτρύπανο

Τις ίδιες ώρες στην θαλάσσια περιοχή όπου επιτηρούσε το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος, έπλεε με κατεύθυνση τον κόλπο της Σινίφκης, το τρίτο τουρκικό γεωτρύπανο, το Sertao, το οποίο ακόμα δεν έχει αλλάξει ούτε νηολόγιο, ούτε και σημαία, χρώματα και παραμένει με σημαία των Νήσων Μάρσαλ.

Το γεωτρύπανο, που έφτασε απευθείας στην περιοχή από το βρετανικό λιμάνι του Τάλμποτ, έχει αγκυροβολήσει στα ανοικτά του κόλπου της Σινίφκης και έχει εκδοθεί από την Τουρκία απαγορευτικό προσέγγισής του.

Πηγή: philenews.com

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr