Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ποια είναι η πορεία του ιού στην Ευρώπη

Κοροναϊός : Ποια είναι η πορεία του ιού στην Ευρώπη

Στα 7.100 ανεβάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ.

Ξεπέρασαν τις 6.000 τα κρούσματα του κοροναίού στην Γερμανία, με 1.174 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται μέσα στο περασμένο 24ωρο, ενώ οι ασθενείς που υπέκυψαν από επιπλοκές της ασθένειας COVID-19 ανέρχονται σε 13.

Στα 7.100 ανεβάζει τον αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins των ΗΠΑ.

Χθες η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ανακοίνωσε «άνευ προηγουμένου» μέτρα, τα οποία, είπε, είναι αναγκαία προκειμένου να επιβραδυνθεί η εξάπλωση του ιού. Όλα τα καταστήματα λιανικού εμπορίου θα παραμείνουν κλειστά, εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία, τις τράπεζες, τα πρατήρια βενζίνης, τα καθαριστήρια και τα κομμωτήρια. Απαγορεύονται στο εξής τα ταξίδια με τουριστικά λεωφορεία, αλλά και οι τουριστικές διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία. Κλειστές θα παραμείνουν οι εκκλησίες, αλλά και οι παιδικές χαρές.

Τα μέτρα αυτά αναμένεται να πλήξουν σοβαρά την γερμανική οικονομία, η οποία στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εσωτερική κατανάλωση.

Στην Ιταλία, δραματικά είναι τα στοιχεία για τον απολογισμό των νεκρών, καθώς μόλις σε μία ημέρα, 349 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων από τους 1.809 στους 2.158. Την ίδια ώρα, παρά τις τιτάνιες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, εκφράζονται φόβοι για την ικανότητα του συστήματος υγείας να αντέξει την κρίση..

Συνολικά, τα κρούσματα του Covid-19 σε ολόκληρη τη χώρα είναι πλέον 27.980, (3.233 νέες μολύνσεις) από τα 24.747 χθες.

Παράλληλα οι ιασθέντες σήμερα αυξήθηκαν στους 2.749, ενώ χθες 2.335 άνθρωποι είχαν ιαθεί.

Στη Γαλλία, σε νέο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό, ο Εμανουέλ Μακρόν μίλησε για τα νέα μέτρα της χώρας, αλλά και της ΕΕ έναντι στην πανδημία του κοροναϊού.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο. Σε πόλεμο κατά της δημόσιας υγείας βέβαια, αλλά ο εχθρός είναι εκεί. Αόρατος, ασύλληπτος» σημείωσε ο Εμανουέλ Μακρόν για την πανδημία του κοροναϊού που χτυπά την Ευρώπη. Όπως τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος «ποτέ η Γαλλία δεν είχε λάβει τέτοιες αποφάσεις σε καιρό ειρήνης».

O Εμανουέλ Μακρόν επανέλαβε αρκετές φορές την φράση αυτή, πως δηλαδή η χώρα του βρίσκεται σε πόλεμο με τον κοροναϊό.

Στη Βρετανία έντονη είναι η κριτική που δέχεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον για την απόφαση να μη λάβει δραστικά μέτρα ώστε να περιορίσει την αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας COVID-19, τη στιγμή που αυξάνεται ραγδαία και στη Βρετανία ο αριθμός όσων έχουν κολλήσει τον κοροναϊό.

«Πολλές οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν από την ώρα τους», είπε την Πέμπτη ο Μπόρις Τζόνσον, ενώ οι στενοί επιστημονικοί του συνεργάτες υπολογίζουν πως οι νεκροί από την πανδημία στη Βρετανία θα κυμανθούν μεταξύ 400 και 500.000.

Sports in

Όλα για όλα από τον Ολυμπιακό για την ισοφάριση κόντρα στην Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα στο Game 4 των play offs της Euroleague με στόχο τη νίκη που θα στείλει τη σειρά σε 5ο παιχνίδι στην Βαρκελώνη.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024