Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκυλακάκης: Προτεραιότητά μας η διατήρηση των θέσεων εργασίας

Σκυλακάκης: Προτεραιότητά μας η διατήρηση των θέσεων εργασίας

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

Στις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε ότι αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag».

Κύριο μέλημα της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, αρμόδιο για τη Δημοσιονομική Πολιτική, είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

«Στοχεύουμε στη στηριξη πραγωγικού ιστού. Η διατήρηση των θέσεων εργασίας είναι κλειδί και για τη βοήθεια που θα δώσουμε. Θέλουμε να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις όρθιες ώστε οι άνθρωποι να έχουν μισθούς. Και η βοήθεια του κράτους θα δίνεται στον εργαζόμενο όταν η επιχείρηση δεν λειτουργεί, άρα δεν μπορεί να δώσει μισθό» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, έκανε λόγο πως τα οικονομικά μέτρα θα ανακοινώνονται σε διαδοχικές φάσεις, ενώ το πρώτο πακέτο για αυτούς που επλήγησαν άμεσα θα καταβληθεί στις 31 Μαρτίου.

«Την επομένη της κρίσης, πρέπει να μπορούν οι επιχειρήσεις να επανακκινηθούν. Κι εμείς θα τις βοηθήσουμε με ρευστότητα» τόνισε.

Επιπλέον, ο υπουργός μίλησε για το «παρατηρητήριο επιχειρηματικότητας» το οποίο συντελεί στο να γίνεται μια πλήρη «ακτινογραφία της οικονομίας, ακόμα και για κάθε επιχείρηση ξεχωριστά» ούτως ώστε να μην χρηματοδοτηθούν επιχειρήσεις οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια .

Αναφορικά με τις χθεσινές αποφάσεις της ΕΕ για τους δημοσιονομικούς στόχους των χωρών της Ευρωζώνης, τόνισε ότι «πήραμε το αναγκαίο από την Ευρώπη. Η χώρα αντιμετωπίζεται σε αυτή την κρίση όπως οι υπόλοιπες στην Ένωση».

Παρόλα αυτά, δεν προσδιόρισε ποιο θα να είναι η μείωση των ελληνικών πρωτογενών πλεονασμάτων, απαντώντας ότι «θα υπάρχει πτώση, τόση όση θα είναι αναγκαία με βάση τους δημοσιονομικούς κανόνες της Ευρώπης. Κάτι το οποίο συναρτάται με τη διάρκεια της κρίσης».

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024