Κοροναϊός : Έρχονται καμπάνες έως και 1 εκατ. σε όσους αισχροκερδούν
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη , τα διοικητικά πρόστιμα, ανάλογα με την περίπτωση, θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φθάνουν έως και το 1 εκατ. ευρώ.
Τσουχτερά πρόστιμα αλλά και άσκηση ποινικής δίωξης σε υποθέσεις αισχροκέρδειας προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία επιβάλλεται σειρά έκτακτων μέτρων στη λειτουργία της αγοράς για την ανακοπή της εξάπλωσης του κοροναϊού.
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη , τα διοικητικά πρόστιμα, ανάλογα με την περίπτωση, θα ξεκινούν από 1.000 ευρώ και θα φθάνουν έως και το 1 εκατ. ευρώ.
Στην ΠΝΠ θα περιγράφεται επαρκώς σε ποιο βαθμό οι ανατιμήσεις θα θεωρούνται αισχροκέρδεια. Αυτό θα προσδιορίζεται με βάση το όφελος που θα υπολογίζεται με βάση τις τιμές κτήσης και πώλησης ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και τα αποθέματα.
Παράλληλα θα λαμβάνεται υπόψη και το μεσοσταθμικό ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρεία παραγωγής, προμήθειας και διάθεσης των επίμαχων προϊόντων το διάστημα πριν το ξέσπασμα της υγειονομικής κρίσης.
«Ουσιαστικά θα ορίζεται ως θεμιτό κέρδος για έναν καταστηματάρχη αυτό που είχε έως το τέλος Φεβρουαρίου», δήλωσε ο υπουργός.
«Δεν μπορούμε να δεχθούμε φαινόμενα αισχροκέρδειας από κανέναν. Οι έλεγχοι στην αγορά θα είναι αυστηροί και τα πρόστιμα για όσους πιάνονται ιδιαίτερα τσουχτερά, πέραν του γεγονότος ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με ποινικές διώξεις», δήλωνε απ’ την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης.
Οι τηλεοπτικές διαφημίσεις
Σε o,τι αφορά τις τηλεοπτικές διαφημίσεις που πωλούν ακριβά προϊόντα, όπως μάσκες και αντισηπτικά, η ΠΝΠ θα δίδει τη δυνατότητα στο υπουργείο Ανάπτυξης να παρεμβαίνει για τη διακοπή τους ενώ παράλληλα θα διενεργείται και έλεγχος στις συγκεκριμένες εταιρείες απ’ τα κλιμάκια των ελεγκτών.
- «O Τετε προτάθηκε στην Μπενφίκα»
- Ο Σκοτ Φίσερ ήταν ένας βετεράνος ορειβάτης, γνωστός ως «Μίστερ Διάσωση», μέχρι που βρήκε τραγικό θάνατο στο Έβερεστ
- Αγρότες: Αλλάζουν χρόνο στα μπλόκα με ανοιχτούς δρόμους – «Δεν κάνουμε πίσω» λένε στην κυβέρνηση
- Ταμείο Ανάκαμψης: Κινδυνεύουν να χαθούν κονδύλια 800 εκατ. ευρώ για προγράμματα κατοικίας
- Καταστροφές σε δέντρα και κολώνες ρεύματος στο Δήμο Θέρμης από τους θυελλώδεις ανέμους
- Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Στο σφυρί ξανά η ακίνητη περιουσία του – Πόσα σπίτια του κινδυνεύουν
- «Η καρδιά μου ανήκει στον Ολυμπιακό» – O Σπανούλης αποκάλυψε γιατί δεν πήγε στην Μπαρτσελόνα το 2015
- Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Δήμου Παπάγου-Χολαργού για το έτος 2026
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 31.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/simon-y7ggpeuM1Qw-unsplash-315x220.jpg)



















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442