Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σε αναστολή λειτουργίας και το γαλλικό εργοστάσιο της Toyota

Σε αναστολή λειτουργίας και το γαλλικό εργοστάσιο της Toyota

Μετά τoυς όμιλο PSA και Renault, η Toyota θα διακόψει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στην Valenciennes υπακούοντας στο γαλλικό lockdown.

H Τoyota Europe ανακοίνωσε τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο της Valenciennes, μέτρο που θα ισχύσει από την Τετάρτη 18/3 και το οποίο εφαρμόζεται μετά τις κυβερνητικές εξαγγελίες για το lockdown ως μέτρου αντιμετώπισης της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Γαλλία.

Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό το διάστημα για το οποίο θα παραμείνει κλειστό το γαλλικό εργοστάσιο της Toyota με την ιαπωνική φίρμα να αποφεύγει να δώσει διευκρινίσεις καθώς κάτι τέτοιο θα εξαρτηθεί από τις πολιτικές αποφάσεις που θα ληφθούν από τη γαλλική κυβέρνηση.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο κατασκευάζει το εξαιρετικά δημοφιλές Toyota Yaris το οποίο, σύμφωνα με στοιχεία της JATO Dynamics κατέγραψε 211.714 πωλήσεις στην Ευρώπη κατά το 2019. Στο ίδιο εργοστάσιο θα κατασκευάζεται και η νέα γενιά του μοντέλου η οποία, βάσει τουλάχιστον του αρχικού σχεδίου, θα προστεθεί στις γραμμές παραγωγής από το προσεχές καλοκαίρι.

Στην Valenciennes θα φιλοξενηθεί επίσης, από τις αρχές του 2021 και η παραγωγή και του νέου μικρού SUV που ετοιμάζει η Toyota με αφετηρία την αρχιτεκτονική του νέου Yaris και η οποία συνδυαστικά με την κατασκευή του ιαπωνικού supermini αναμένεται να αξιοποιήσουν πλήρως τη δυναμικότητα του συγκεκριμένου εργοστασίου η οποία ανέρχεται σε 300.000 μονάδες ετησίως.

Ακριβώς λόγω της άφιξης του νέουYaris και του νέου μικρού SUV, όπως σημειώνει η Toyota, θα εργάζεται εκ περιτροπής στο εργοστάσιο της Valenciennes ένας μικρός αριθμός εργαζομένων ο οποίος θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την προετοιμασία των γραμμών παραγωγής για την άφιξη των νέων μοντέλων.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο εργοστάσιο εγκαινιάστηκε το 2001 και απασχολεί περίπου 4.500 εργαζόμενους.

Πλην του εργοστασίου της στη Γαλλία, η Toyota έχει αναστείλει, για δύο εβδομάδες τη λειτουργία και του εργοστασίου της στο Ovar της Πορτογαλίας το οποίο φιλοξενεί την παραγωγή του Land Cruiser με τη διαφορά ότι το σύνολο της συγκεκριμένης παραγωγής προορίζεται για εξαγωγή εκτός Ευρώπης.

Επί του παρόντος, τα εργοστάσια που διατηρεί ο όμιλος Toyota στο Kolin της Τσεχίας και το Burnaston της Μεγάλης Βρετανίας, θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες. Σε ό,τι αφορά την έδρα της Toyota στην Ευρώπη, τις Βρυξέλλες ήδη από τη Δευτέρα 16/3 το 95% των εργαζομένων, εργάζονται από το σπίτι.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024