Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Μ.Βρετανία : Τα σουπερμάρκετ ενδέχεται να μειώσουν τις υπηρεσίες για να παραμείνουν ανοιχτά

Κοροναϊός – Μ.Βρετανία : Τα σουπερμάρκετ ενδέχεται να μειώσουν τις υπηρεσίες για να παραμείνουν ανοιχτά

Για να μπορέσει να επικρατήσει ισορροπία στα ράφια των σουπερμάρκετ, πολλά προβαίνουν σε μείωση του προσωπικού

Τα μεγάλα σουπερμάρκετ της Μεγάλης Βρετανίας εργάζονται για σχέδια εξορθολογισμού των δραστηριοτήτων τους με την παύση των καφετεριών, μετρητών και άλλων υπηρεσιών, ώστε να μπορέσει το μειωμένο εργατικό δυναμικό να διατηρήσει τις βασικές λειτουργίες κατά τη διάρκεια της εξάπλωσης ου κοροναϊού, σύμφωνα με πληροφορίες της βιομηχανίας.

Μεγάλες αλυσίδες προβαίνουν σε νέα μέτρα και πλάνα

Η Tesco (TSCO.L), Sainsbury’s (SBRY.L),Asda (WMT.N) και Morrisons (MRW.L), αγωνίστηκαν για πάνω από μία εβδομάδα για να κρατήσουν τα ράφια τους γεμάτα στους αγοραστές  που με πανικό αγοράζουν αντικείμενα όπως αποξηραμένα ζυμαρικά, , αλεύρι, ρολά τουαλέτας και απολυμαντικό χεριών.

Αλλά τα στελέχη εργάζονται τώρα στο πλαίσιο να διατηρήσουν τα καταστήματα σε λειτουργία εάν μεγάλος αριθμός των υπαλλήλων τους αρρωστήσουν ή αν το ξέσπασμα πυροδοτήσει το κλείσιμο των σχολείων, γεγονός που θα κλιμακώνει τις ανάγκες των παιδιών για φροντίδα.

«Τι (προϊόντα) μπορούμε και δεν μπορούμε να έχουμε είναι το λιγότερο από τα τρέχοντα προβλήματά μας», δήλωσε ένας διευθυντής σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου στο Reuters. Δήλωσε ότι πολύ πιο πιεστικά προβλήματα ήταν το πώς οι επιχειρήσεις θα γέμιζαν με προϊόντα και πώς αυτό βοηθάει πρακτικά τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους όταν ο ιός πλήττει τον βρετανικό πληθυσμό.

Η κυβέρνηση αναγγέλλει το κλείσιμο όλων των σχολείων θα ήταν «μια διττή στιγμή», προσέθεσε. Μια άλλη πηγή σε μια ομάδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου ανέφερε ότι ο σχεδιασμός επικεντρώθηκε στο «τι θα χρειαζόταν για να κρατήσει το κατάστημα σε λειτουργία;».

Η απάντηση είναι έχοντας μια πολύ πιο εξορθολογισμένη λειτουργία σε μεμονωμένα καταστήματα, διατηρώντας τα σε λειτουργία με λιγότερο προσωπικό. Οι επιλογές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν προσωρινά κλεισίματα σε καταστήματα καφέ και καταστήματα φρέσκων τροφίμων.

Η βιομηχανία λέει ότι συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση και τους προμηθευτές για να διατηρήσουν τα τρόφιμα που διακινούνται μέσω του συστήματος και κάνει περισσότερες παραδόσεις στα καταστήματα για να γεμίζουν τα ράφια ανανέωσης. Αλλά έχει επίσης απευθύνει έκκληση στους πελάτες να είναι πιο προσεκτικοί. Οι υπάλληλοι της υγειονομικής περίθαλψης δήλωσαν ότι 35 άνθρωποι έχουν πεθάνει από κοροναϊό στη Βρετανία, ενώ τα κρούσματα είναι στα 1.372.

Πηγή: reuters.com

Sports in

Από τον Ολυμπιακό στη Χιροσίμα

Τα γιεν της JT Thunders έπεισαν τον Ντανιέλ Καστελάνι να πάρει το αεροπλάνο για την Ιαπωνία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024