Η παρακολούθηση της υγείας ορισμένων ασθενών μετά την ανάρρωση έδειξε ότι υπήρχαν οργανικές βλάβες

Όπως αναφέρει το Business Insider, οι γιατροί από το Χονγκ Κονγκ παρακολουθούσαν την πορεία 12 ασθενών, οι οποίοι ανάρρωσαν από τον ιό και οι τρεις εξ αυτών είχαν κορεσμό οξυγόνου περιορισμένο κατά 20% μέχρι 30%.

Ορισμένα προβλήματα υγείας παραμένουν

Σημαντικά προβλήματα στους πνεύμονες και στην αναπνοή ενδέχεται να αφήσει ο νέος κοροναϊός στους ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, σύμφωνα με γιατρούς από το Χονγκ Κονγκ, που ελέγχουν την πορεία των ασθενών που πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Παρόλο που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ακόμα πολύ νωρίς να καταλήξουν οι επιστήμονες στις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις του ιού στην υγεία των ασθενών, η πορεία εννέα ασθενών συνολικά έδειξε ότι έχουν υποστεί οργανικές βλάβες.

Από το συνολικό αριθμό των 128.000 ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον νέον κοροναϊό, περίπου 70.000 έχουν αναρρώσει. Η ασθένεια, που παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, δύσπνοια και βήχα, επηρεάζει περισσότερο τους ηλικιωμένους και εκείνους με προϋπάρχουσες υποκείμενες ασθένειες.

Οι αρμόδιες αρχές του Χονγκ Κονγκ, αφού μελέτησαν το πρώτο κύμα ασθενών που πήρε εξιτήριο, διαπίστωσαν ότι κάποιοι ασθενείς εμφανίζουν προβλήματα στους πνεύμονες κατά 20% – 30%, ωστόσο θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία των πνευμόνων, κάνοντας ασκήσεις, όπως η κολύμβηση .

Σύμφωνα πάντως με τον Τεντρος Γκεμπρεγιέσους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι περισσότεροι ασθενείς από τον νέο κορωνοϊό αναμένεται να αναρρώσουν.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr