Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Εξακολουθεί να αφήνει ορισμένα προβλήματα υγείας και μετά την ανάρρωση

Κοροναϊός : Εξακολουθεί να αφήνει ορισμένα προβλήματα υγείας και μετά την ανάρρωση

Η παρακολούθηση της υγείας ορισμένων ασθενών μετά την ανάρρωση έδειξε ότι υπήρχαν οργανικές βλάβες

Όπως αναφέρει το Business Insider, οι γιατροί από το Χονγκ Κονγκ παρακολουθούσαν την πορεία 12 ασθενών, οι οποίοι ανάρρωσαν από τον ιό και οι τρεις εξ αυτών είχαν κορεσμό οξυγόνου περιορισμένο κατά 20% μέχρι 30%.

Ορισμένα προβλήματα υγείας παραμένουν

Σημαντικά προβλήματα στους πνεύμονες και στην αναπνοή ενδέχεται να αφήσει ο νέος κοροναϊός στους ασθενείς που έχουν αναρρώσει από τον COVID-19, σύμφωνα με γιατρούς από το Χονγκ Κονγκ, που ελέγχουν την πορεία των ασθενών που πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Παρόλο που, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ακόμα πολύ νωρίς να καταλήξουν οι επιστήμονες στις πιθανές μακροχρόνιες επιπτώσεις του ιού στην υγεία των ασθενών, η πορεία εννέα ασθενών συνολικά έδειξε ότι έχουν υποστεί οργανικές βλάβες.

Από το συνολικό αριθμό των 128.000 ανθρώπων που έχουν νοσήσει από τον νέον κοροναϊό, περίπου 70.000 έχουν αναρρώσει. Η ασθένεια, που παρουσιάζει συμπτώματα όπως πυρετό, δύσπνοια και βήχα, επηρεάζει περισσότερο τους ηλικιωμένους και εκείνους με προϋπάρχουσες υποκείμενες ασθένειες.

Οι αρμόδιες αρχές του Χονγκ Κονγκ, αφού μελέτησαν το πρώτο κύμα ασθενών που πήρε εξιτήριο, διαπίστωσαν ότι κάποιοι ασθενείς εμφανίζουν προβλήματα στους πνεύμονες κατά 20% – 30%, ωστόσο θα μπορούσαν να βελτιώσουν τη λειτουργία των πνευμόνων, κάνοντας ασκήσεις, όπως η κολύμβηση .

Σύμφωνα πάντως με τον Τεντρος Γκεμπρεγιέσους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι περισσότεροι ασθενείς από τον νέο κορωνοϊό αναμένεται να αναρρώσουν.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024