Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Παναθηναϊκός : Ο κοροναϊός φέρνει αλλαγές στα συμβόλαια της νέας σεζόν

Παναθηναϊκός : Ο κοροναϊός φέρνει αλλαγές στα συμβόλαια της νέας σεζόν

Ο κοροναϊός δημιουργεί ένα νέο οικονομικό περιβάλλον και η διοίκηση του Παναθηναϊκού τηρεί στάση αναμονής για το μπάτζετ που θα διαθέσει στον Τσάβι Ρόκα, «παγώνοντας» τις εξελίξεις.

Η άμεση συνέπεια του κοροναϊου στο ποδόσφαιρο ήταν η διακοπή όλων των διοργανώσεων. Ωστόσο, οι δευτερογενείς και πιο σημαντικές επιπτώσεις από την πανδημία θα φανούν σε βάθος χρόνου. Οι ομάδες θα έχουν μεγάλες απώλειες εσόδων από τη μη πώληση εισιτηρίων και υλικού από τις μπουτίκ τους, ενώ οι χορηγοί και οι τηλεοπτικοί πάροχοι θα ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων.

Ο Παναθηναϊκός δεν θα αποτελέσει εξαίρεση στον κανόνα. Η ΠΑΕ έχει εξυγιανθεί από το μεγαλύτερο μέρος των χρεών και θα αύξανε το μπάτζετ σε σημαντικό βαθμό για τη σεζόν 2020-2021. Η αύξηση δεν θα επέτρεπε τον πρωταθλητισμό, όμως θα έδινε τη δυνατότητα για τη συγκρότηση ενός ανταγωνιστικού ρόστερ.

Ωστόσο, ο κοροναϊός δημιουργεί νέα δεδομένα, που στην παρούσα φάση δεν μπορούν να προβλεφθούν. Αναμφίβολα, στην αγορά θα προκληθεί ύφεση που θα επηρεάσει τα έσοδα κάθε εταιρίας, άρα και του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο και ο Ρόκα έχει λάβει την οδηγία να αναστείλει τις συμφωνίες με ποδοσφαιριστές μέχρι νεοτέρας.

Σίγουρα, το «ταβάνι» στα νέα συμβόλαια θα χαμηλώσει, ως μία αναπόφευκτη συνέπεια. Οι Δημήτρης Κουρμπέλης, Γιασίν Αγιούμπ και Καρλίτος είναι οι μόνοι με αποδοχές που προσεγγίζουν τις 500.00 ευρώ και με τις προϋποθέσεις που διαμορφώνονται, κανένας δεν θα τους πλησιάσει. Αν η ύφεση πάρει τη χειρότερη τροπή, τότε δεν θα συναφθούν καν παραπλήσια συμβόλαια.

Το οικονομικό επιτελείο έχει ένα προσχέδιο για την επόμενη σεζόν, προσαρμοσμένο σε ορισμένες εκτιμήσεις. Όμως, οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού συγκεκριμενοποιηθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία. Για την ώρα, όλα παραμένουν σε φιλολογικό επίπεδο…

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024