Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι πιο σημαντικές γυναίκες της Σκωτίας γίνονται χαρτονομίσματα

Οι πιο σημαντικές γυναίκες της Σκωτίας γίνονται χαρτονομίσματα

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Royal Bank of Scotland εξελίσσει ένα πρότζεκτ για να αιχμαλωτίσει στα χαρτονομίσματά της «τις πιο τυπικές πλευρές της σκωτσέζικης ταυτότητας

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, η Royal Bank of Scotland εξελίσσει ένα πρότζεκτ για να αιχμαλωτίσει στα χαρτονομίσματά της «τις πιο τυπικές πλευρές της σκωτσέζικης ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένης της λούτρας, της σκνίπας, του σκουμπριού και του τουίντ» όπως τόνισε ένας από τους συνεργάτες του πρότζεκτ.

Το αποτέλεσμα είναι η σειρά «Fabric of Nature (Ιστός της Φύσης)», μια σειρά από χαρτονομίσματα που κυκλοφόρησαν πρόσφατα, με σκηνές από την άγρια ζωή και πορτρέτα κάποιων από τις πιο σημαντικές γυναίκες της Σκωτίας.

Ποιες είναι οι τρεις γυναίκες που φιγουράρουν στα χαρτονομίσματα;

Η συγγραφέας και ποιήτρια Nan Shepherd φιγουράρει στο χαρτονόμισμα των 5 λιρών, η επιστήμων Mary Sommerville στο χαρτονόμισμα των 10 λιρών και η επιχειρηματίας τεϊοποτείων και πάτρονας καλλιτεχνών Kate Cranston στο χαρτονόμισμα των 20 λιρών. Αν σηκώσεις το χαρτονόμισμα σε φως με υπεριώδη ακτινοβολία, αποκαλύπτεται λαμπυρίζουσα εικόνα από άγρια ζωή. Επιπλέον, με το φως του ήλιου εμφανίζονται μεταφρασμένα στα αγγλικά αποσπάσματα ποιημάτων που είχαν γράψει σε gaelic οι Scorley Maclean, Norman MacCraig και Marc Alexander Boyd (τα αποσπάσματα είναι σε καλλιγραφία της Susie Leiper).

Τα χαρτονομίσματα και ο λαός της Σκωτίας

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, επικεφαλής του πρότζεκτ ήταν το σκωτσέζικο στούντιο ντιζάιν Nile, συνεπικουρούμενο από τα «O Street», «Timorous Besties», «Graven» και «Stuco». «Από την τυπογραφία μέχρι τα εικονιζόμενα ζώα και το κάθε φόντο που είχε παραγγελθεί, όλες οι λεπτομέρειες του κάθε χαρτονομίσματος έχουν σημασίες που συνδέονται με τον λαό της Σκωτίας.

Τα χαρτονομίσματα είναι μια πολιτιστική αποτύπωση αυτού που είναι σημαντικό και από καρδιάς αγαπητό για εμάς του Σκωτσέζους» περιέγραψαν, σε ανακοίνωση, από το στούντιο Nile.

Sports in

Η μεγάλη βραδιά του Ολυμπιακού

Παραμιλάει η Ευρώπη με το νέο έπος του Ολυμπιακού με ήρωα τον Τζολάκη - Πύρινος κόσμος έκανε τη νύχτα μέρα στο Πασαλιμάνι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024