Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύψας στο MEGA: Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τέλος Μαΐου ελπίζω να έχουμε ξεμπερδέψει από τον κοροναϊό

Σύψας στο MEGA: Αν τηρήσουμε τα μέτρα, τέλος Μαΐου ελπίζω να έχουμε ξεμπερδέψει από τον κοροναϊό

Την πεποίθηση ότι η διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα θα βρεθεί σε ύφεση σε περίπου οκτώ εβδομάδες, εφόσον βέβαια τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα, εξέφρασε ο Νίκος Σύψας

Την πεποίθηση ότι η διασπορά του κοροναϊού στην Ελλάδα θα βρεθεί σε ύφεση σε περίπου οκτώ εβδομάδες, εφόσον βέβαια τηρηθούν αυστηρά τα μέτρα, εξέφρασε ο Νίκος Σύψας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του MEGA, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της ομάδας για την αντιμετώπιση του θανατηφόρου ιού, σημείωσε ότι πρόκειται για έναν καινούργιο ιό που «δεν έχουμε αντισώματα και δεν ξέρουμε πως θα συμπεριφερθεί».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στην Κίνα διήρκησε περίπου δύο.

Ως εκ τούτου, εξέφραση την πεποίθηση πως εάν στην Ελλάδα «είμαστε απόλυτα υπεύθυνοι, κρατήσουμε τα μέτρα και ελέγξουμε τη διασπορά, πιστεύω ότι περίπου οκτώ εβδομάδες θα κρατήσει. Τέλος Μαΐου ελπίζω να έχουμε ξεμπερδέψει. Αρκεί να είμαστε σωστοί και με ατομική ευθύνη».

Παράλληλα, έκανε λόγο πως η ανάσχεση της επιδημίας στην Κίνα, οφειλόταν στα πολύ αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν και τηρήθηκαν.

Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Επιπλέον, ο κ. Σύψας εξήγησε ότι ο κοροναϊός, μπορεί να προσβάλει όλες τις ηλικιακές ομάδες, «όμως οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι και έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα. Γι αυτό πρέπει να προστατεύονται».

Ακόμα, υποστήριξε πως δεν είναι γνωστό εάν μια έγκυος που νοσεί από τον ιό μεταδίδει τον ιό στο έμβρυό της, ωστόσο πρόσθεσε ότι παραδείγματα από την Κίνα «έδειξαν ότι το έμβρυο δεν κινδυνεύει».

Το εμβόλιο και άλλες εναλλακτικές

Όσον αφορά την ίαση του ιού, υπογράμμισε ότι τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα στην αγορά σε διάστημα από 12 έως 18 μήνες, και αναφέρθηκε στο χάπι που ετοιμάζεται.

«Υπάρχουν φάρμακα που βρίσκονται σε προχωρημένες κλινικές δοκιμές. Τέλος Απριλίου θα έχουμε αποτελέσματα. Εάν είναι καλά, θα έχουμε ένα φάρμακο, για τους ασθενείς που πάσχουν βαρέως. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, έγιναν σχετικές ενέργειες. Θα υπάρχει και στην χώρα μας ένας αριθμός θεραπειών, αλλά θα χορηγείται μόνο σε άτομα που βρίσκονται σε βαριά κατάσταση» κατέληξε.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024