Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Γερμανία : Προσφέρει αφειδώς δάνεια σε επιχειρήσεις - Πακέτο έως 500 δισ. ευρώ

Κοροναϊός – Γερμανία : Προσφέρει αφειδώς δάνεια σε επιχειρήσεις – Πακέτο έως 500 δισ. ευρώ

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την έξαρση του κοροναϊού λαμβάνει η Γερμανία. Δάνεια στις επιχειρήσεις και φοροελαφρύνσεις. Διάθεση έως και 500 δισ. ευρώ για τη διάσωση της οικονομίας. Ανοικτό το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων από την έξαρση του κοροναϊού λαμβάνει η Γερμανία. Προσφέρει δάνεια στις επιχειρήσεις και φοροελαφρύνσεις, διαθέτοντας έως και 500 δισ. ευρώ για τη διάσωση της οικονομίας. Ανοικτό και το ενδεχόμενο κρατικοποιήσεων.

Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διασφαλίσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον κοροναϊό, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς. «Θα βάλουμε όλα τα όπλα στο τραπέζι» είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό η Γερμανία πρόκειται να προσφέρει δάνεια σε επιχειρήσεις για να τις βοηθήσει να ξεπεράσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την πανδημία του κοροναϊού, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών της Όλαφ Σολτς, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει «ανώτατο όριο» σε ό,τι αφορά το ποσό από τα 0,5 τρισ. ευρώ που θα δοθεί για δάνεια, μέσω της κρατικής τράπεζας της Γερμανίας KfW.

Η KfW έχει πρόσβαση σε ένα ταμείο υποστήριξης ύψους περίπου μισού τρισεκατομμυρίου ευρώ, σύμφωνα με αναφορές του Reuters.

Ο κ. Σολτς επισήμανε πως μπορεί αργότερα, κατά τη διάρκεια του έτους, η κυβέρνηση να πει πως χρειάζεται πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης, ενώ παράλληλα είπε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κράτος να πάρει μερίδια σε επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Πέτερ Αλτμάιερ ανακοίνωσε πως η Κρατική Αναπτυξιακή Τράπεζα της Γερμανίας (KfW) διαθέτει περί το 0,5 τρισεκατομμύριο ευρώ για την υποστήριξη της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης απέναντι στις επιπτώσεις της επιδημίας Covid-19.

Πηγή: με πληροφορίες από bbc.com

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024