Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Έρημοι δρόμοι και σταθμοί στις μεγάλες βρετανικές πόλεις - Άδεια ράφια στα σουπερμάρκετ [Εικόνες]

Κοροναϊός : Έρημοι δρόμοι και σταθμοί στις μεγάλες βρετανικές πόλεις – Άδεια ράφια στα σουπερμάρκετ [Εικόνες]

Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι μεγάλες βρετανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου και του Μάντσεστερ, καθώς εκατομμύρια Βρετανοί δεν πήγαν σήμερα στις δουλειές τους ακολουθώντας την προτροπή των ειδικών

Έρημοι δρόμοι, άδειοι σταθμοί τρένων και βαγόνια του μετρό, καταστήματα χωρίς πελάτες. Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζουν σήμερα οι μεγάλες βρετανικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου του Λονδίνου και του Μάντσεστερ, καθώς εκατομμύρια Βρετανοί δεν πήγαν σήμερα στις δουλειές τους ακολουθώντας την προτροπή των ειδικών, η οποία εκφράστηκε και μέσω του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ο οποίος προέτρεψε ακόμα και όσους έχουν ήπια συμπτώματα να μείνουν σπίτι τους για επτά ημέρες.

Ποσοστό 61% των επιχειρήσεων παρέχουν τη δυνατότητα τηλεργασίας στο προσωπικό τους, κάτι που σημαίνει ότι περίπου 20 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται από το σπίτι τους.

Όλα αυτά ενώ στη Μεγάλη Βρετανία οι ειδικοί εκτιμούν ότι έχουν ήδη προσβληθεί 5.000-10.000 άνθρωποι έως σήμερα.

Η κατάσταση που επικρατεί στις μεγάλες βρετανικές πόλεις δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη από τους χρήστες του Twitter.

«Έφτασα στη δουλειά 20 λεπτά νωρίτερα. Έτσι μοιάζει ένας κόσμος με κοροναϊό» αστειεύεται ένας χρήστης του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Λονδίνο φαίνεται τόσο… άδειο» λέει χαριτολογώντας μία κάτοικος της πόλης.

Άδεια ράφια

Η εξέλιξη της πανδημίας έχει προκαλέσει στη Βρετανία φαινόμενα παρόμοια με εκείνα που παρατηρούνται στις περισσότερες χώρες.

Άδεια ράφια υπήρχαν σήμερα σε όλο και περισσότερα σούπερ μάρκετ του Λονδίνου καθώς οι πολίτες έσπευσαν να αγοράσουν ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας και κατεψυγμένα τρόφιμα.

Το Lidl στο Χάκνεϊ δεν είχε ζυμαρικά, χαρτί τουαλέτας, αλεύρι, κονσέρβες ψαριών ή λάδι ήδη από χθες το βράδυ. Σήμερα, το Sainsbury’s στο Τσάρλτον δεν είχε ζυμαρικά ή χαρτί τουαλέτας. Το Waitrose στην περιοχή Κάναρι Γουόρφ δεν είχε ούτε ζυμαρικά ούτε χαρτί τουαλέτας από χθες το βράδυ.

Οι επικεφαλής των βρετανικών σούπερ μάρκετ καλούν τον κόσμο να μην πανικοβάλλεται και ανακοίνωσαν ότι μπορούν να κρατήσουν τα καταστήματα επαρκώς τροφοδοτημένα αλλά σε όλο το Λονδίνο υπάρχουν ενδείξεις ότι πολύς κόσμος στοκάρει βασικά αγαθά στο σπίτι του.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει κληθεί να απαντήσει για ποιο λόγο δεν λαμβάνει ακόμα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν ληφθεί σε πολλές άλλες χώρες.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υπεραμύνθηκε της προσέγγισης αυτής, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ακολουθεί τις συμβουλές των επιστημόνων και θα κάνει «το σωστό τη σωστή στιγμή».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024