Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μετάληψη και «λουκέτα» στα σχολεία - Πώς βλέπουν οι Έλληνες τα νέα δεδομένα στην εποχή του κοροναϊού

Μετάληψη και «λουκέτα» στα σχολεία – Πώς βλέπουν οι Έλληνες τα νέα δεδομένα στην εποχή του κοροναϊού

Το 89% των πολιτών τάσσεται υπέρ του «λουκέτου» στα σχολεία, το 80% μείωσε τις εξόδους του στα εστιατόρια και τις καφετέριες, το 78% περιόρισε τις μετακινήσεις του και το 71% τάσσεται υπέρ της αναβολής της Θείας Κοινωνίας

Μία άκρως αποκαλυπτική έρευνα για το πως βλέπουν οι Έλληνες τα νέα δεδομένα στην εποχή του κοροναϊού όπως το «λουκέτο» στις σχολικές μονάδες, αλλά και το ζήτημα της Θείας Κοινωνίας έρχεται στο «φως».

Το 89% των πολιτών τάσσεται υπέρ του «λουκέτου» στα σχολεία, το 80% μείωσε τις εξόδους του στα εστιατόρια και τις καφετέριες, το 78% περιόρισε τις μετακινήσεις του και το 71% τάσσεται υπέρ της αναβολής της Θείας Κοινωνίας, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία «Interview» για τα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού.

4 στους 10 εκτιμούν πως χρειάζονται και άλλα μέτρα

Επίσης, το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί πως τα μέτρα που ελήφθησαν μέχρι στιγμής για την πανδημία είναι αρκετά για να σταματήσουν την εξάπλωσή της, ενώ το 38% εκτιμά πως χρειάζονται κι άλλα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρώτη σφυγμομέτρηση της εταιρείας για τον κορονοϊό, ο περιορισμός των μετακινήσεων είναι μία πραγματικότητα για το 78% των ερωτώμενων, αντίθετα δεν περιόρισε τις μετακινήσεις του το 22%. Το 80% μείωσε τις εξόδους του σε εστιατόρια και καφετέριες, σε αντίθεση με το 20% που δεν πήρε τέτοια μέτρα, ενώ το 75% παραδέχεται πως η πανδημία έχει μειώσει γενικότερα τις κοινωνικές επαφές.

Το 90% δεν έχει σκεφτεί ή δεν έχει προβεί, μέχρι στιγμής, σε ηλεκτρονική αγορά των προϊόντων που συνήθως προμηθεύεται από σούπερ μάρκετ, εύρημα το οποίο -σύμφωνα με την εταιρεία που διενήργησε τη δημοσκόπηση- φαίνεται πως διαψεύδει τις μεμονωμένες εικόνες περί «πανικού» από την πλευρά των καταναλωτών προκειμένου να στοκάρουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Αντίθετα, πολύ μεγαλύτερη σπουδή επέδειξαν οι πολίτες στην προμήθεια- αναζήτηση ιατρικών μασκών, καθώς το 52% έχει πράξει κάτι τέτοιο, έναντι του 48% που απαντά όχι/μάλλον όχι. Σε πολύ υψηλά επίπεδα κυμαίνεται και η προμήθεια αντισηπτικού υγρού/μαντηλάκια, καθώς έχει αγοράσει ή αναζητήσει το 82% των ερωτώμενων.

Σωστό το «λουκέτο» στα σχολεία

Όσον αφορά το κλείσιμο των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, το 89% το θεωρεί σωστό ως μέτρο, ενώ το 11% υπερβολικό. Για το ενδεχόμενο εργασίας από το σπίτι, το 70% απαντά πως η απασχόλησή του απαιτεί φυσική παρουσία και το 30% ότι δύναται να εργαστεί και από την οικία του.

Την ίδια στιγμή, το 71% τονίζει πως όταν βρεθεί το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού θα το κάνει, έναντι του 29% που δεν θα ήθελε. Υψηλό επίπεδο υπευθυνότητας και υιοθέτησης προληπτικών μέτρων αποδεικνύεται όσον αφορά και την προφύλαξη ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες καθώς το 75% πραγματοποιεί λιγότερες επισκέψεις και έχει περιορίσει την επαφή των παιδιών με τις γιαγιάδες και τους παππούδες.

Στην ερώτηση «θα αναβάλατε τη μετάληψη (Θεία Κοινωνία) λόγω κορονοϊού;», το 71% απαντά ναι/μάλλον ναι και το 29% όχι/μάλλον όχι. Τέλος, στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά σε δείγμα 800 ατόμων στο χρονικό διάστημα 9-12 Μαρτίου 2020, το 37% απάντησε πως ο κορονοϊός ξεκίνησε από την Κίνα και τις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων της, το 33% είπε πως δεν γνωρίζει και δεν απάντησε για τους λόγους της πανδημίας, ενώ το 30% ανέφερε πως ο κορονοϊός δραπέτευσε από εργαστήριο για να προκληθεί παγκόσμια αστάθεια.

Sports in

Λουίς Ενρίκε: «Μεγάλο κίνητρο για την Παρί το τρεμπλ»

Όσα είπε ο Λουίς Ενρίκε για ένα πιθανό τρεμπλ της Παρί Σεν Ζερμέν φέτος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024