Κοροναϊός : Κλείνουν τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι
Κλειστά θα μείνουν εν τέλει, μέχρι τις 30 Μαρτίου, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπ. Πολιτισμού
Κλειστά θα μείνουν εν τέλει, μέχρι τις 30 Μαρτίου, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι λόγω του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπ. Πολιτισμού.
Παρά το γεγονός ότι την Πέμπτη αποφασίστηκε να κλείσουν κινηματογράφοι, θέατρα, κέντρα διασκέδασης και χώροι πολιτιστικών εκδηλώσεων, είχε ανακοινωθεί πως τα μουσεία θα λειτουργούν με ελεγχόμενη ροή επισκεπτών.
Ωστόσο, μια μέρα μετά η απόφαση άλλαξε, με το υπουργείο να επικαλείται τις ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό.
Η απόφαση για το κλείσιμο μουσείων και αρχαιολογικών χώρων ελήφθη κατόπιν απόφασης της υπουργού Λίνας Μενδώνη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με δεδομένο ότι στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία, λόγω των ειδικών συνθηκών, παρουσιάζονται ελλείψεις στο φυλακτικό προσωπικό σύμφωνα με τα στοιχεία που εστάλησαν σήμερα το πρωί στο ΥΠΠΟΑ, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, σε συνεννόηση και με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού αποφάσισε για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των μουσείων και των μνημείων να ανασταλεί η λειτουργία τους ως και την 30η Μαρτίου. Εννοείται ότι στα Μουσεία και στους αρχαιολογικούς χώρους θα υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό φύλαξης» ανακοίνωσε το υπουργείο.
- Άγρια επεισόδια στην πρωτεύουσα της Βολιβίας – Οι διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του Ροδρίγο Πας
- Οι τέσσερις τρόποι με τους οποίους εκδηλώνεται το άγχος
- Ομοβροντία κατά του νέου Ειδικού Χωροταξικού Πλαισίου Τουρισμού – Τα σημεία τριβής
- Διευρυμένο Δ.Σ. της ΠΕΔ Θεσσαλίας για τον νέο Κώδικα Τοπικής Αυτοδιοίκησης
- Ρούμπιο: Εφικτή η συμφωνία με το Ιράν παρά τα νέα πλήγματα των ΗΠΑ – Τα Στενά θα μείνουν ανοιχτά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο
- Δύο συνταγές για σπιτικό παγωτό


