Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία: Ξεσπά ο πρώην επικεφαλής δημόσιας υγείας κατά της κυβέρνησης

Κοροναϊός – Βρετανία: Ξεσπά ο πρώην επικεφαλής δημόσιας υγείας κατά της κυβέρνησης

«Έχουμε χάσει ένα μήνα, μου σηκώνονται τα μαλλιά”, δηλώνει και μιλά για καθυστέρηση δράσεων

Την έντονη καταδίκη για τον τρόπο αντιμετώπισης της επιδημίας   από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξέφρασε ο πρώην διευθυντής της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας, ο οποίος κατήγγειλε  ολιγωρία και πως δεν ελήφθησαν δράσεις προστασίας του κοινού, αφού δεν ανακοινώθηκαν μέτρα απομόνωσης.

Ο καθηγητής John Ashton εμφανέστατα οργισμένος στο BBC Newsnight  ξέσπασε κατά της βρετανικής κυβέρνησης και κατήγγειλε ότι έπρεπε να  αρχίσει η εφαρμογή μέτρων πριν από ένα μήνα και εξέφρασε ανησυχίες ότι τα νοσοκομεία δεν θα έχουν χώρο για να εξυπηρετήσουν.

Ο οργή του καθηγητη ήρθε μετά την κυβερνητική ανακοίνωση πακέτου στήριξης, χωρίς να επιβληθούν μέτρα για   απαγόρευση των δημόσιων συγκεντρώσεων και κοινωνικής απομόνωσης. Το πακέτο στήριξης είναι ύψους 30 δισ. στερλίνων, που περιελάμβανε 12 δισ.  για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από κοροναϊό.

«Μου σηκώνονται  τα μαλλιά με αυτό», είπε ο κ. Ashton. «Είμαι πολύ απογοητευμένος. Είμαι με τον Richard Horton, τον συντάκτη του Lancet, και με τον Tedros, τον γενικό διευθυντή της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας – νομίζω ότι ήταν ένα χτύπημα, ειδικά για αυτή τη χώρα”. Πρόσθεσε  πως “έχουμε μια εφησυχαστική στάση και έχουμε σπαταλήσει ένα μήνα όταν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με το κοινό”.

Προειδοποίησε πως ο τρόπος που εξαπλώνεται  δείχνει ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά νοσοκομειακά κρεβάτια και οι άνθρωποι θα πρέπει να νοσηλευτούν στο σπίτι. Πρέπει να είχαμε πάρει δράση  πριν από ένα μήνα.

Ο συντάκτης της επιστημονικής εφημερίδας The Lancet, ο κ. Horton, δήλωσε αυτήν την εβδομάδα πως ο Μπόρις Τζόνσον και ο Μάτ Χάνκοκ «παίζουν ρουλέτα με το κοινό», με το να μην εφαρμόζουν «πολιτικές κοινωνικής απομάκρυνσης και κλεισίματος».

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024